Uw webbrowser is verouderd. Om alles op deze website goed te kunnen zien, raden wij u aan een recente browserversie te downloaden op deze pagina.

Sluit

DELTA the multi-utility company

Laat de tekst voorlezen met ReadSpeakerLees voor

Slimme meter

Een slimme meter is een digitale elektriciteits- of gasmeter waarvan de meterstanden op afstand kunnen worden uitgelezen. Deze energiemeter maakt het mogelijk dat uzelf, zonder meteropnemer of meterstandenkaart beter, overzichtelijk inzicht krijgt in uw energieverbruik.

Voor wie?
De overheid heeft  besloten dat de komende jaren, tot 2020, alle huidige gas- en elektriciteitsmeters in Nederland vervangen worden door slimme meters. Vanaf 1 januari 2012 is hier kleinschalig mee gestart. Deze zogenaamde kleinschalige uitrol betekent dat de oude meters vervangen worden door de slimme meter.

Naar boven

Iedereen een slimme meter?
Vanaf 2015 start de grootschalige uitrol. Dit betekent dat in een bloksgewijze aanpak alle woningen worden voorzien van een slimme meter. U krijgt automatisch bericht wanneer uw woning aan de beurt is. Aan de grootschalige uitrol zijn voor u geen kosten verbonden. Indien u eerder een slimme meter wenst dan is het mogelijk om deze aan te vragen. Dit is een prioriteitsplaatsing waar kosten aan zijn verbonden. 

Voor het  aanvragen op basis van een prioriteitsbepaling van een slimme meter, verwijzen wij u naar DELTA Netwerkgroep. Hier kunt u een aanvraagformulier downloaden.

Naar boven

Energieverbruik
De slimme meter geeft u inzage in uw energieverbruik. Voor DELTA is het vergroten van bewustzijn over uw energieverbruik belangrijk. Het geven van inzicht speelt hier een belangrijke rol in. Goed inzicht kan u helpen om beter grip op uw energielasten te krijgen en aanleiding geven tot het nemen van energiebesparende maatregelen in uw woning. Daarnaast heeft ook de overheid als doelstelling dat de Nederlandse bevolking zich meer bewust wordt van haar energieverbruik en welke kosten hiermee gepaard gaan.

Met de introductie van de slimme meters is meer inzicht geven mogelijk geworden. Daarom krijgt u automatisch na het plaatsen van de slimme meters, tweemaandelijks, een overzicht toegestuurd van uw energieleverancier. U krijgt een weergave van uw energieverbruik en een indicatie van de daarbij behorende kosten.

Na ontvangst van bericht van de regionale netbeheerder dat er bij u slimme meters zijn geplaatst sturen wij u een keuze formulier. Hierop kunt u aangeven of u de tweemaandelijkse overzichten per e-mail of post wenst te ontvangen. U kunt er dan ook voor kiezen om alleen inzage te krijgen in uw energieverbruik bij uw jaarfactuur of om geen tussentijdse verbruiks- en indicatieve kostenoverzichten te ontvangen. 

Indien u kiest voor jaarlijkse terugkoppeling  van uw verbruik krijgt u, zoals u gewend bent, uw jaarfactuur met daarop de meterstanden.

Naar boven

Prioriteitsplaatsing
Het is mogelijk een slimme gas- en elektriciteitsmeter te laten plaatsen voordat u ingepland bent voor de grootschalige uitrol in heel Zeeland. Dit is een prioriteitsplaatsing. Een prioriteitsplaatsing kost € 72,60 incl. BTW.

Naar boven

 

Slimme meter

Alles over energie? Blijf op de hoogte!

 

 

Direct inschrijven

 

Iedere maand het laatste nieuws over energie besparen, tarieven, zonnepanelen en tips van energieadviseur Sjaak Vogel. Blijf op de hoogte en ontvang de nieuwsbrief Energienieuws in uw mailbox. 

 
 

Volgt u ons al?