Een week wachten voordat we naar de volgende aflevering van ‘The Blacklist’ kunnen kijken? Echt niet! We kijken hem er nu direct achteraan. En weet je wat? We kijken gewoon meteen het hele seizoen… Volgens recent onderzoek van Telecompaper doet 57 procent van de Nederlanders tegenwoordig aan bingekijken, het bekijken van meer afleveringen van een tv-serie achter elkaar. Belangrijkste voorwaarde is een snelle en betrouwbare internetverbinding. Daarvoor zit je goed bij ons.

Bingekijken, ook wel bingewatching of bingeviewing genoemd, wordt steeds populairder. Dit blijkt bijvoorbeeld uit cijfers van het Telecompaper Consumer Panel van eerder deze maand. Het percentage van de respondenten dat de afgelopen 6 maanden aan bingekijken deed (ongeacht of ze streamingdiensten gebruiken of ‘traditioneel’ opnemen) is gedurende deze periode gestegen van 48 naar 57 procent. Je mag jezelf een bingekijker noemen als je in een dag(deel) 2 tot 6 afleveringen van dezelfde tv-serie kijkt. Het fenomeen is eigenlijk niet nieuw, maar heeft vooral door de opkomst van on-demand diensten als Netflix, Videoland en NLziet een enorme vlucht genomen.

DELTA heeft beste Netflix-verbinding in Zeeland

Wij begrijpen dat je midden in seizoen vijf van de serie ‘House of Cards’ niet wil worden gestoord. Voor het streamen van je favoriete serie heb je een snelle en betrouwbare internetverbinding nodig. Als bingekijker hoef je je daar bij DELTA geen zorgen over te maken. Volgens de speedindex van Netflix is ons kabelinternet het meest geschikt voor de doorgifte van hun diensten. De beste bingekijk-provider in Zeeland zijn. Daar doen we het voor!  

We streamen meer en downloaden minder

Er zijn meerdere manieren om te bingekijken. Je kunt bijvoorbeeld een hele serie opnemen via de DELTA tv-app of de (HUMAX) HD-recorder. Ook de vertrouwde DVD-boxen gaan nog steeds over de toonbank en je kunt natuurlijk je favoriete serie downloaden. Het onderzoek van Telecompaper wijst uit dat vooral de optie downloaden snel terrein verliest. Slechts 7 procent van de respondenten uit het panel gaf aan de afgelopen zes maanden wel eens afleveringen van een serie te hebben gedownload. In het eerste kwartaal van 2014 was dit nog 14 procent. Het streamen van series groeide in hetzelfde tijdsbestek juist explosief. Van 3 procent in 2014 naar 24 procent nu. 

Waarom bingekijken verder gaat groeien

On-demand diensten en  bingekijken hebben het tv-landschap voorgoed veranderd. Elke week om 20.30 uur voor de buis zitten om je favoriete serie te zien is geen must meer. En dan bepaal je ook zelf of je één uitzending kijkt of lekker op de bank ploft voor een heel seizoen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de verwachting is dat we alleen maar meer gaan bingekijken. Telecompaper voorziet ook dat online streamingdiensten, zoals Netflix, Videoland en Amazon steeds meer gaan investeren in eigen producties. Daarbij gaat een partij als YouTube ook steeds meer eigen content distribueren. Kortom, voor de liefhebbers van goede thriller-, drama- of komedieseries ligt er nog een hoop moois in het verschiet.

Bronnen: 
Telecompaper 
Netflix