Ben jij al digitaal?

We zijn klaar voor de digitale toekomst.
Ben jij al helemaal digitaal?

Digitale TV kijken

Digitale tv-opties

Ontdek de verschillende opties om digitale tv te kijken

Radio luisteren

Radio opties

Ontdek de verschillende opties om radio te luisteren

Bekijk de radio opties

Bekijk het stappenplan radio

Veelgestelde vragen Veelgestelde vragen

Hoe weet ik of ik nog analoog tv kijk of analoge radio via de kabel luister?

U merkt dit ten eerste aan de beeldkwaliteit. Is het beeld wat korrelig en onscherp, dan kijkt u waarschijnlijk nog analoge tv. Om hier zeker van te zijn kunt u zappen naar kanaal 100. Als u op dit kanaalnummer een afbeelding ziet dat u digitaal tv kijkt, dan kijkt u dus digitaal. Andere zenders die alleen digitaal te ontvangen zijn, zijn bijvoorbeeld Discovery (op kanaal 23 of kanaal 15) of FOX (op kanaal 13) of CTV Zeeland (kanaal 22). Ontvangt u deze zenders, dan kijkt u al digitaal.

Om te controleren of u nog gebruik maakt van analoge radio via de kabel is de meest eenvoudige optie om te kijken of er een coax-kabel loopt vanaf uw kabelaansluiting (RADIO/FM) naar uw geluidsinstallatie. Is dit het geval, dan luistert u hoogstwaarschijnlijk nog via de analoge kabel. Ook hoort u momenteel 2 minuten voor ieder heel uur een Delta-boodschap op de analoge radio. Deze boodschap is enkel te horen wanneer u nog luistert via de analoge kabel.

Hoe kan ik straks radio blijven luisteren?

Met de overstap naar volledig digitaal tv kijken verdwijnt ook het analoge radiosignaal van de kabel. Er zijn vier opties om radio te kunnen blijven luisteren als u nu nog analoge radio luistert:

  • Digitaal radio luisteren via de tv of digitale ontvanger (bijv. Minidecoder). Digitale radio via de kabel is een prima vervanging voor analoge radio.
    • Als u een digitale ontvanger of tv heeft waarmee u digitaal tv kijkt, kunt u een mogelijk bestaande geluidsinstallatie verbinden met de tv of digitale ontvanger door middel van een audiokabel.
  • FM radio luisteren via de ether (signaal door de lucht). Analoge radio via ether is van redelijke kwaliteit, maar de dekking is wel bepalend voor de kwaliteit en het aanbod van radiozenders is beperkt. Er zijn zowel sprietantennes (telescopisch) als dipoolantennes (lint-vorm) te koop. Voor € 3,99 kunt u een dipool FM-antenne aanschaffen via onze dealers, onze winkels of onze monteurs.
  • Digitaal radio luisteren via de ether (DAB+). DAB+ is de opvolger van analoge FM en biedt een groter zenderaanbod in digitale kwaliteit. Hiervoor heeft u apparatuur nodig die DAB+ ondersteunt.
  • Radio luisteren via internet. Deze optie biedt een oneindig aanbod van radiostations in diverse genres. Vanzelfsprekend is een internetverbinding vereist.

Bezoek voor meer informatie en uitleg over de mogelijkheden onze dealers.

Na mijn overstap naar digitale tv ervaar ik soms blokjes of strepen in beeld. Hoe los ik dit op?

Een verstoord en slecht tv-beeld is natuurlijk erg vervelend. Storing ziet er anders uit bij een analoge of digitale uitzending. Bij analoge uitzendingen zal de storing zich voordoen als ruis, sneeuw of strepen. Bij digitale uitzendingen kunt u bijvoorbeeld blokjes of blokken in het beeld zien of soms valt de zender helemaal weg.

In veel gevallen blijkt verouderde of niet goed aangesloten kabels de oorzaak van tv-storingen. Gebruik ook altijd aansluitmaterialen die goed zijn afgeschermd tegen (mobiele) signalen. U herkent goede kabels en aansluitmaterialen aan het Kabelkeur-logo.

Volg het stappenplan en we gaan op zoek naar de oorzaak van blokken en strepen in uw beeld.

Onze winkels

Delta winkels

Loop eens binnen bij Delta

Onze dealers

Dealers

Onze dealers helpen je graag