Netbeheerkosten

In onderstaande tabel vind je een overzicht van de netbeheerkosten voor een huishouden in Zeeland. Voor de exacte kosten verwijzen wij je naar de netbeheerder in je regio. Voor Zeeland is dat Enduris B.V. De kosten zijn een vast bedrag en afhankelijk van de grootte van je aansluiting. De netbeheerder stelt jaarlijks de tarieven vast.  

Vaste kosten per maand (incl. 21% btw)  

Elektriciteit

Enkel- en dubbeltarief
(aansluitwaarde 1 x 35 ampère t/m 3 x 25 ampère) 

€ 21,04

Gas

G4 en G6 meter 

 

€ 12,85

Terug naar boven

Aan de hand van de onderstaande voorbeelden kun je zien wat je per jaar betaalt voor energie en welke bedrijven en instellingen hierbij betrokken zijn.

In de voorbeelden zijn de variabele leveringskosten gebruikt. Deze wijzigen in principe ieder half jaar. De energiebelasting, de Opslag Duurzame Energie (ODE) en de netbeheerkosten worden jaarlijks bepaald; de wijziging gaat in per 1 januari.

Voorbeeld elektriciteitskosten

Een huishouden dat jaarlijks 2.450 kWh elektriciteit verbruikt, een enkeltariefmeter en een normale consumentenaansluiting van 3 x 25 Ampère heeft (dit staat op je elektriciteitsmeter) betaalt € 543,83 per jaar. De kosten zijn als volgt verdeeld over de verschillende prijscomponenten.

Voorbeeld elektriciteit

Voorbeeld gaskosten

Een huishouden dat jaarlijks 1.250 m³ gas verbruikt, en een kleine gasmeter heeft (G4 of G6, dit staat op je gasmeter) betaalt € 1.218,24 per jaar. Deze kosten zijn als volgt verdeeld over de verschillende prijscomponenten.

Voorbeeld gas

Je persoonlijke situatie kan om de volgende redenen van deze voorbeelden afwijken: 

  • Je verbruik wijkt af. Besparen op  energieverbruik is direct van invloed op de kosten voor de levering van energie en de heffingen die je daarover betaalt
  • Je hebt grotere aansluitingen
  • Je bent klant bij een andere netbeheerder