Wil je serieus aan de slag met energiebesparing maar weet je niet waar je moet beginnen? Dan is een DELTA Op-maatadvies iets voor jou! 

Het DELTA Op-maatadvies is in feite een Energie Prestatie Advies (EPA). In zo’n op maat gemaakt advies lees je waar in jouw woning mogelijkheden zijn voor energiebesparing. Maar we geven ook advies over het verbeteren van het comfort en de veiligheid in je huis.

Een DELTA Op-maatadvies wordt samengesteld door de ervaren en gediplomeerde energieadviseurs van DELTA. DELTA is hiervoor BRL 9500 gecertificeerd. De kosten voor een DELTA Op-maatadvies zijn afhankelijk van de woninginhoud. Veel woningen hebben echter een inhoud die kleiner is dan 450 m3.

Inhoud

< 600 m3

> 600m3

Prijs € 350,- incl. BTW € 350,- + meerprijs van € 0,50 per m3
boven 600m3 incl. BTW

Prijspeil: 2018, binnen Zeeland, wijzigingen onder voorbehoud.

Interesse? Vul dan het aanvraagformulier voor een Op-maatadvies in.
Meer informatie over actuele subsidie mogelijkheden vind je hier: energiesubsidiewijzer.nl

Hoe werkt het?
Na ontvangst van je aanvraag voor een DELTA Op-maatadvies wordt een afspraak met je gemaakt om de woning ‘op te nemen’. Dit begint met een intakegesprek waarin de energieadviseur je vragen stelt over de woning, het energieverbruik en je mogelijke klachten, plannen en/of wensen. Daarna lopen we door de hele woning. De adviseur noteert alle gegevens en bijzonderheden van:

-    De aanwezige installaties
-    Isolatiemaatregelen
-    Soorten glas
-    Overige energiebesparende maatregelen

Vervolgens kijkt hij of er voldoende ventilatievoorzieningen zijn. Ook inventariseert hij de mogelijkheden voor duurzame energieopwekking. Alle bouwdelen worden opgemeten. Als een bouwtekening aanwezig is worden daarvan de maten afgelezen. Tot slot wordt het adviesrapport samengesteld. Daarin worden de energie-index en het energielabel van de woning vastgesteld. In het adviesrapport staan alle kenmerken van je woning en het bevat een duidelijk overzicht van de bespaarmogelijkheden waarbij investering, besparing, financieel rendement, wooncomfort en veiligheid aan de orde komen.

Met het DELTA Op-maatadvies in de hand weet je precies waar de (bespaar)mogelijkheden zitten en welke verbeteringen op comfort en veiligheid mogelijk zijn. Hierna kan je gericht aan de slag met energiebesparing!