Energielabel voor je woning of recreatiewoning aanvragen?
DELTA helpt je! 

Ben je eigenaar/bewoner van een woning en ga je die woning verhuren, verkopen of heb je hem al verhuurd of verkocht? Dan heb je meestal een energielabel nodig!

Ook als je nog geen verkoopplannen hebt kan je een energielabel laten vaststellen. Ga daarvoor naar energielabelvoorwoningen.nl. Je hebt je DigiD nodig om in te loggen. Je doorloopt vervolgens 3 stappen:

1. Bekijk je ‘voorlopig’ energielabel dat door de overheid voor jouw woning is vastgesteld
2. Doorloop je woningdossier en actualiseer het op de punten waar het volgens jou niet meer klopt. Upload eventueel bewijsmateriaal van energiebesparende investeringen of maatregelen.
3. Kies een erkend deskundige voor de controle van je aanpassingen. Vervolgens wordt het definitieve energielabel vastgesteld.

Je kunt voor Sjaak Vogel, energieadviseur van DELTA kiezen als erkend deskundige. Zoek eenvoudig op DELTA of J. Vogel bij de zoekoptie. Afrekenen doe je via een internetkassa. Onze energieadviseur zorgt voor een snelle en correcte afhandeling volgens de eisen van de overheid. Een energielabel blijft 10 jaar geldig.

Recreatiewoningen
Heb je een recreatiewoning? Ook daarvoor geldt meestal de energielabelplicht. Over de uitzonderingsgevallen lees je meer op de site van de overheid. Moet je een energielabel hebben voor je recreatiewoning? Ook dan kan je bij DELTA terecht. Stuur een mail naar duurzaam@delta.nl en vermeld je gegevens, het factuuradres en adres van de vakantiewoning. Na ontvangst van je aanvraag nemen wij snel contact met je op.