Heb je een slimme energiemeter? Dan ontvang je iedere maand een verbruiksoverzicht van DELTA. Daarin staat hoeveel groene stroom en/of gas je hebt verbruikt en wat de kosten daarvan zijn. Zo ben je altijd op de hoogte van je energieverbruik en kun je eventuele afwijkingen in je stroom- of gasverbruik snel ontdekken.

In de afbeeldingen hieronder lichten we de verschillende onderdelen van het verbruiksoverzicht kort toe. Klik eenvoudig op de kleine rode ‘i’-tjes en in het pop-up venstertje lees je de toelichting bij het betreffende onderdeel.

Belangrijk om te weten is dat het verbruik van gas vaak sterk afhankelijk is van het seizoen. In de winter verbruik je veel gas, in de zomer weinig. Je belangrijkste (en als je elektrisch kookt de enige) gasverbruiker is namelijk je cv-ketel. Je kunt dus niet je gasverbruik uit een willekeurige maand met twaalf vermenigvuldigen om je gasverbruik over een heel jaar te berekenen. Het verbruik van gas over een heel jaar bereken je door alle twaalf maanden bij elkaar op te tellen.

Klik op onderstaande afbeelding voor het volledige verbruiksoverzicht.