Warmtepompen zijn duurzame energiesystemen die onbenutte warmte uit onze omgeving omzetten in bruikbare warmte (energie). Een warmtepomp is, naast traditionele CV-ketels, een andere manier om je woning van warmte te voorzien.

 

Duurzame energiesystemen

In bijna ieder huis staat een warmtepomp in de vorm van een koelkast of diepvries. De koelkast onttrekt warmte aan de binnenruimte (de te koelen producten) en geeft die warmte af aan de buitenkant (de ruimte waar hij staat).

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepompinstallatie ontstaat als volgens ditzelfde principe warmte van buiten, bijvoorbeeld de bodem, afgegeven wordt in een gebouw (bijvoorbeeld via de CV-installatie).

Investering en terugverdientijd van een warmtepomp

De terugverdientijd van een warmtepomp kan pas worden bepaald als een adviseur ter plaatse je situatie heeft bekeken en de hoogte van de investering is bepaald. Een warmtepomp moet je dan ook zien als een duurzame investering in je huis. Via DELTA Woningadvies ontdek je snel en eenvoudig welke oplossing het beste bij je woonsituatie past.

DELTA Woningadvies

Wil je persoonlijk advies om je woning duurzaam te maken of energie te besparen? Via DELTA Woningadvies ontdek je snel en eenvoudig welke oplossing het beste bij je woonsituatie past. We stellen vragen, waarmee we je huidige situatie inschatten. Op basis van de antwoorden voorzien we je van een persoonlijk advies. Als je dit wenst vraag je direct een offerte aan of bestel je het product bij één van onze partners.

Start direct je warmteadvies