Naast de traditionele CV-ketels zijn er tegenwoordig meer manieren om je woning van warmte te voorzien.

DELTA biedt in samenwerking met gerenommeerde partners ook zonneboilers en warmtepompen aan.

Zonneboilers

Met een zonneboiler voorzie je op een moderne manier je woning van warmte. Je bespaart hiermee geld, energie en fossiele brandstoffen. Met een zonneboiler gebruik je zonne-energie en verwarm je het water voor je keuken, badkamer of vloerverwarming. Zo bespaar je tot wel 45% op je gasverbruik.

De voordelen op een rij

  • Je bespaart makkelijk en snel op je energie- en gasverbruik doordat de zonneboiler warm water oplevert voor je keuken, badkamer of vloerverwarming.
  • Toepasbaar op je persoonlijk woonsituatie. Er zijn staande en liggende zonneboilers beschikbaar.
  • De installatie van de zonneboiler wordt verzorgd door onze partner Comfort Partners B.V.
  • De zonneboiler is in Nederland ontwikkeld en geproduceerd.
  • De zonneboiler onderscheidt zich met het hoogste rendement van Nederland

Verlaging van energiekosten

Je kunt met een zonneboiler een verlaging op je energiekosten realiseren en je bewijst ook het milieu er een uitstekende dienst ermee. Zonneboilers leveren in een gemiddeld huishouden tot 75% gratis energie voor warm water op en je voorkomt onnodige milieubelasting. Dat is een zonnig vooruitzicht.

De werking van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector en een voorraadvat. De collector bestaat uit buizen met collectorvloeistof en vangt zonlicht op om de vloeistof in deze buizen te verwarmen. Deze verwarmen het leidingwater in het voorraadvat.

Is je woning geschikt?

Een zonneboiler kan in bijna elke woning worden geplaatst. Bij het plaatsen van een zonneboiler en zonnecollectoren wordt rekening gehouden met de volgende zaken: Type dak (plat of schuin), ligging van het dak (windrichting), hellingshoek van het dak, vrij dakoppervlak, hoeveelheid schaduw en dakconstructie.