Kies je webmail

Downloadsnelheid

De voordelen van glasvezelinternet voor jouw downloadsnelheid

Haal het maximale uit je downloadsnelheid met glasvezel

Downloadsnelheid is tegenwoordig een cruciale factor in ons digitale leven. Of je nu grote bestanden voor werk moet downloaden, geniet van het streamen van films in hoge kwaliteit of graag online games speelt; een snelle en betrouwbare internetverbinding is essentieel. Glasvezel biedt hierin een uitkomst en staat bekend om zijn superieure snelheid en stabiliteit. Maar wat maakt downloaden met glasvezel nu echt beter dan andere breedbandtechnieken?

De voordelen van glasvezel voor je download-snelheden

Glasvezeltechnologie heeft een aantal onmiskenbare voordelen als het gaat om downloaden:

  • Consistente snelheden: Glasvezel biedt zowel hoge download- als uploadsnelheden, wat betekent dat je niet alleen snel bestanden binnenhaalt, maar ook razendsnel gegevens kunt versturen.
  • Symmetrische snelheid: In tegenstelling tot traditionele breedbandverbindingen biedt glasvezel vaak symmetrische snelheden, wat betekent dat je upload net zo snel is als je download.
  • Betrouwbaarheid: Glasvezel is minder gevoelig voor storingen door externe factoren zoals elektrische interferentie, wat resulteert in een stabielere verbinding.

Downloaden versus uploaden: wat is het verschil?

Het verschil tussen download- en uploadsnelheid is eenvoudig: downloaden is het binnenhalen van gegevens van het internet naar je lokale apparaat, terwijl uploaden het tegenovergestelde is, het versturen van gegevens van jouw apparaat naar het internet. Voor veel gebruikers is een hoge downloadsnelheid belangrijker, omdat dit de snelheid is waarmee je websites laadt, muziek streamt en films kijkt. Echter, met de opkomst van thuiswerken en cloudservices wordt een hoge uploadsnelheid steeds belangrijker.

Daarom kies je voor DELTA

Afbeelding

Altijd aanpasbaar


Het Flexpakket van DELTA stel je helemaal zelf samen en is maandelijks aanpasbaar.

glasvezel van delta

Nieuwste generatie glasvezel

Het netwerk van DELTA is klaar voor vandaag én de toekomst. Het biedt de nieuwste generatie glasvezel.

Afbeelding

Internet + mobiel


Met DELTA Mobiel bij je internetabonnement profiteer je van vele extra’s en korting op je factuur.

Meer over de extra's

Afbeelding

Gratis installatie


Onze experts zorgen er altijd voor dat je overal in huis geniet van supersnel internet.

Veelgestelde vragen over downloadsnelheid

Glasvezel biedt een hogere snelheid dan andere verouderde breedbandtechnieken. Daarnaast is glasvezel vele malen stabieler en is het niet afstandsafhankelijk, zoals technieken als dsl, adsl en vdsl wel zijn.

Een hoge uploadsnelheid is goed voor alles waar je internet voor gebruikt. Denk aan bestanden uploaden in de cloud, videobellen of online gamen.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.