Kies je webmail

Overstappen van kabel naar glasvezel

Belangrijkste veranderingen

Als je besluit over te stappen van kabel- naar glasvezelinternet moet je rekening houden met een aantal zaken. We zetten de belangrijkste veranderingen even helder voor je op een rij.

Alles op een rij

Bij glasvezelinternet facturen we vooraf i.p.v. achteraf het maandfactuurbedrag. Dit betekent dat dat je eerste factuur na de overstap anders zal zijn.

De facturen zien er hetzelfde uit, maar je ziet zowel het laatste deel van de periode dat je internet via de kabel had en ook voor het eerst de kosten van je glasvezelinternet abonnement. Dit staat op de factuur vanaf het moment dat je kabelabonnement is overgegaan en daarnaast de eerstvolgende volledige maand.

Als je een korting krijgt voor een bepaalde periode op je abonnement staat die ook op de factuur.

Heb je al een interactieve tv-ontvanger dan wordt deze vervangen door een nieuwe. Zorg dus dat je er voor iedere tv 1 bestelt. Je kan maximaal 4 interactieve tv-ontvangers bestellen. Jouw smartcard achter in de tv of in je digitale tv-decoder voor tv kijken via de kabel moeten ook worden vervangen door deze ontvangers.

Er is 1 interactieve tv-ontvanger inbegrepen bij de keuze voor een tv-pakket van 50/90 of 120+ zenders. Extra ontvangers kosten 5,- per maand.

Om perfecte glasvezel overal in huis te gebruiken gaat de bekabeling via UTP. De aansluitpunten van de coaxkabel in de muur, waarmee de tv of radio is aangesloten, worden niet meer gebruikt. In de meeste gevallen kan de buis waar de coaxkabel doorheen is gelegd worden gebruikt voor de nieuwe UTP-kabel.

Bij installatie door de monteur zal de kabel (maximaal 40 meter inbegrepen) via een kabelgoot en of loze leidingen worden doorgetrokken.

Doorspoelen van interactieve tv-opnames is op dit moment niet mogelijk, dit heeft te maken met de rechten van de contentaanbieder. Je interactieve tv-opnames worden bewaard in je account en overgezet naar je glasvezelabonnement als je weer kiest voor interactieve tv.

De tv-pakketten Sportpakket en Buitenlandpakket zijn niet beschikbaar bij het DELTA Glasvezel Flexpakket.

Jouw kabelmodem wordt vervangen door een glasvezelmodem. Deze kan niet in Bridge modus geplaatst worden, dat kan bij het kabelmodem wel. Bridge modus wordt vooral gebruikt voor extra routerfunctionaliteiten voor apparatuur die je wil koppelen. Voor de meeste wifi-oplossingen is dit niet nodig.

Gebruik je een mesh systeem van DELTA?
Dan kan de monteur dit installeren. Ben je een keiharde online gamer, dan vind je op onze site hoe je het glasvezelmodem instelt, zodat je nooit hapering of vertraging ervaart.

Als je nu een @delta - of @zeelandnet.nl e-mailadres hebt, dan wordt deze overgezet naar je glasvezelaccount. Het kan wel zijn dat je het een keer opnieuw moet koppelen aan je mailbox server. Maak je gebruik van nieuwsgroepen, dan werkt dit niet meer in combinatie met je glasvezelabonnement.

De belbundel Onbeperkt onderling bellen is niet beschikbaar bij het glasvezel abonnement. Je kunt wel kiezen voor andere belbundels.

Je kunt deze bundels direct aanvragen of later kiezen in MijnDELTA.

Zakelijk

Business Pack

Bij het glasvezelabonnement kun je als ondernemer een Business Pack bestellen. Als je dit nu ook al hebt, geef dat dan bij je bestelling even door.

Het Business Pack bij het glasvezelabonnement heeft ook de mogelijkheid om een tweede telefoonlijn en belbundel aan te vragen. Je krijgt hierbij een vast IP-adres.

Als je nu al een Business Pack hebt met een vast IP-adres wordt dit eenmalig veranderd, omdat je van netwerk wijzigt.

Ook wijzigt je aantal Veilig Internet licenties van 5 naar 1. Als ondernemer kies je voor het Business Pack voor 5,31 (excl. btw) per maand.

Subnetten

Maak je nu met je kabelaansluiting gebruik van subnetten (meerdere vaste-IP-adressen), dan komen deze bij je overstap naar glasvezelinternet helaas te vervallen. Op termijn wordt deze mogelijkheid ook op glasvezelinternet aangeboden, maar op dit moment nog niet.

Contact

Heb je nog vragen of kom je er niet helemaal uit? Dan kun je natuurlijk altijd even bellen met onze Klantenservice.

Naar klantenservice

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Even geduld aub

Bezig met ophalen gegevens

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.