Wat is het verschil tussen internet via de kabel en via glasvezel?

Beide netwerken hebben hun eigen sterke karaktereigenschappen. Zo heeft coax het voordeel dat je tv kunt kijken door heel je huis zonder dat je voor elke tv een interactieve tv-ontvanger nodig hebt. Via de kabel kijk je tv met alleen een smartcard of zelfs zonder (free to cable).

Glasvezel wordt juist weer gekenmerkt door de hoge uploadsnelheden die je ermee kunt behalen en de lage latency, ofwel een snellere reactietijd bij het versturen van data. Daarnaast is glasvezel op termijn de techniek van de toekomst met de steeds toenemende hoeveelheid dataverkeer. Op dit moment is de maximale downloadsnelheid zowel via de kabel als glasvezel 1 Gbps (1000 Mbps).

Lees meer over "wat is glasvezel".

Gerelateerde tags

Wat is het versch...

Zie ook veelgestelde vragen

Verschil glasvezel en andere technologieen