Wordt bij de aanleg van glasvezel gegraven in mijn tuin?

De glasvezelkabel wordt vanaf de straat met een speciale techniek onder de grond door aangelegd. In de meeste gevallen hoeft de aannemer niet te graven. Als graven nodig is bespreekt de aannemer dit vooraf met je. Dit gebeurt tijdens het schouwen van de woning. De aannemer komt dan langs om de plaats van het aansluitpunt in huis te bespreken en kijkt gelijk naar de beste manier om van de straat naar de geven van je huis te komen.

Om het glasvezelnetwerk in de straat aan te leggen wordt een sleuf gegraven. Dit kan enige overlast geven, zo kun je je voertuig bijvoorbeeld even niet voor de deur parkeren.

Zie ook veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen