Kies je webmail

Galaxy Note

NB: Het stappenplan kan in de praktijk afwijken door wijzigingen bij Android. Aan dit document kunnen geen rechten worden ontleend.

Stap 1: Gebruikersnaam en wachtwoord WifiSpots erbij pakken

Je gebruikersnaam en wachtwoord heb je per post ontvangen van DELTA. Heb je deze gegevens niet? Via MijnDELTA kun je ze inzien. 

Stap 2: Certificaat downloaden

Download hier het veiligheidscertificaat (Android) voor WifiSpots. Let op: gebruik voor het downloaden van het certificaat de standaardbrowser van je smartphone, tablet of laptop. Andere browsers kunnen in sommige gevallen foutmeldingen geven.

Heb je een certificaat dat verlopen is?
Lees hier dan meer informatie over hoe je een nieuw certificaat installeert.

Stap 3: Certificaatnaam invullen

·  Vul de certificaatnaam in: DELTA WifiSpots CA

·  Selecteer ‘Wi-Fi’ bij ‘Gebruik gedurende’

·  Druk op ‘OK’

Let op: bij sommige Android-softwareversies is het selecteren van ‘Wi-Fi’ bij ‘Gebruik van referentiegegevens’ niet van toepassing.  

Stap 4: Pincode invoeren

Als er nog geen pincode ingesteld is, krijg je de melding om een pincode aan te maken. Heb je al een pincode? Ga dan door naar stap 5. Heb je nog geen pincode? Maak dan een pincode naar keuze aan en druk op ‘Doorgaan’. Bevestig de code nogmaals. Het kan zijn dat er nog een keer gevraagd wordt naar de naam voor het certificaat. Vul hier ‘DELTA WifiSpots CA’ in en selecteer ‘Wi-Fi’ bij ‘Gebruik van referentiegegevens’. Druk op ‘OK’.

Let op: de hier genoemde pincode is de toegangscode van je apparaat. Voer hier niet het wachtwoord voor WifiSpots in. Het verplicht instellen van een pincode bij installatie van het veiligheidscertificaat is een vereiste van Android. Deze kan in sommige gevallen weer verwijderd worden na installatie. Ook staat Android een ‘Swipe’ niet toe als toegangscode. DELTA kan hier geen invloed op uitoefenen. 

Stap 5: Netwerk selecteren

Ga naar ‘Instellingen’ op je telefoon en selecteer ‘Verbindingen’. Druk vervolgens op ‘Wi-Fi’ en daarna op ‘DELTA WifiSpots’.

Stap 6: WifiSpots instellen

Je komt nu in een scherm met instellingen terecht. Selecteer daarbij de volgende gegevens:

EAP-methode: PEAP

Verificatie fase 2: MSCHAPV2

CA-certificaat: DELTA WifiSpots CA

Identiteit: [vul hier je WifiSpots gebruikersnaam in]

Anonieme identiteit: [laat dit veld leeg]

Wachtwoord: [vul hier je WifiSpots wachtwoord in]

Druk op ‘Verbinden’. Het verbinden kan de eerste keer een minuut duren.   

Je hebt nu verbinding met DELTA WifiSpots.

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.