Kies je webmail

TP-Link Deco X20

Aan de slag


We nemen je hieronder stap voor stap mee in hoe je zelf de mesh wifi-punten TP-Link Deco X20 kan installeren. We leggen je uit hoe je de Deco app installeert, wifi-punten op het modem aansluit en hoe je meerdere wifi-punten kan toevoegen.

Volg hier de stappen

Stap 1
Stap 2
Stap 3
Stap 4
Stap 5
Stap 6
Stap 7

Installeer de Deco app

Installeer de Deco app. De downloadlinkjes hebben we voor Android en Apple alvast erbij gepakt voor je!

TP-Link account

Open de app en accepteer de voorwaarden. Heb je al een TP-Link account? Gebruik dan die gegevens om in te loggen. Heb je nog geen account? Klik dan op 'Registreren' en volg de stappen in de app. Je moet je account nog wel activeren en bevestigen via een e-mail die je toegestuurd krijgt.

Schakel de wifi op het modem uit

Voor het installeren van de mesh wifi-punten is het nodig dat de wifi van het modem uitstaat als je daar gebruik van maakt. Dit kan op de volgende twee manieren:

  1. Heeft je modem een 'Wifi' knop? Druk dan enkele seconden op de knop en wacht 15 seconden. Het wifi lampje zal dan uitgaan.

  2. Heeft je modem een 'WPS' knop? Druk dan de knop 10 seconden in en wacht 30 seconden. Het wifi lampje zal dan uitgaan.

Lukt het niet? Kijk dan op pagina 19 in de handleiding voor meer uitleg.

Sluit het eerste wifi-punt aan

  1. Verbind een netwerkkabel tussen de gele aansluiting op je modem en de linker aansluiting op je wifi-punt.

  2. Steek hierna de stekker van je wifi-punt in het stopcontact. Het lampje op de wifi-punt springt nu op geel, wacht tot deze blauw wordt.

 

   

 

Doorloop de app

  1. Kies in het modeloverzicht de Deco X20/21.
  2. De Deco app zal vragen om toegang tot Bluetooth. Sta dit toe, zonder toegang kan je wifi-punt niet gevonden worden.

Netwerknaam en wachtwoord instellen

Stel een netwerknaam en wachtwoord in. Het is het makkelijkste om hier dezelfde naam en wachtwoord te gebruiken van je huidige wifi-netwerk. Kies je toch voor een andere naam? Hou er dan rekening mee dat je met de al verbonden apparaten opnieuw verbinding moet maken met dit nieuwe wifi-netwerk.

 

      

Extra wifi-punten toevoegen

Na de installatie van het eerste wifi-punt krijgt je de optie om nog meer wifi-punten toe te voegen. Sluit de extra wifi-punten ook aan via een stopcontact en wacht tot de LED-lampjes blauw knipperen. Op deze manier worden ze automatisch toegevoegd aan het netwerk. Dit kan ongeveer drie minuten duren.

 

Check op updates

Bij een nieuwe beschikbare update krijg je automatisch een melding in je scherm. We raden je aan om de automatische update functie aan te laten. Hierdoor heb je altijd de laatste en juiste firmware op je Deco.

Toch nog niet helemaal duidelijk?

Dan hebben we hier de handleiding voor je klaarstaan. Of neem contact op via chat. Wij helpen je persoonlijk verder.

Open chat

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.