Het verwijderen van een meter is een definitieve vorm van afsluiting die niet geschikt is voor verhuizing of een korte periode van leegstand. Wil je toch een meter laten verwijderen omdat bijvoorbeeld je pand wordt gesloopt? Lees dan meer over de wijze waarop je dit kunt regelen.

Drinkwateraansluiting en watermeter verwijderen

Ben je eigenaar van een woning of pand waarvan de drinkwateraansluiting of een watermeter niet meer wordt gebruikt? Dan kan deze worden verwijderd. 

Dien dan je verzoek tot verwijdering in via www.mijnaansluiting.nl. DNWG komt vervolgens langs om je drinkwateraansluiting en watermeter te verwijderen. Let op: alleen de watermeter laten verwijderen is niet mogelijk.
 
Wil je in de toekomst op hetzelfde adres weer over een wateraansluiting beschikken, dan betaal je zelf de kosten voor het aanleggen van een nieuwe aansluiting tegen de dan geldende tarieven.
 
DNWG is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van het waterleidingnet in Zeeland, Goeree-Overflakkee en de Brabantse Wal voor Evides Waterbedrijf. 

Elektriciteit-, gas- of data-aansluiting verwijderen

Bij opdracht voor de verwijdering van een elektriciteit-, gas- of data-aansluiting is het belangrijk dat je tegelijkertijd je leveringscontracten opzegt. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.