Hoe gaat de aanleg van de glasvezelaansluiting in zijn werk?

Stap 1: Als de aanleg start komt de aannemer vooraf bij je thuis kijken wat de beste plaats is om de glasvezelkabel de woning binnen te laten komen en waar het glasvezelmodem geplaatst kan worden

Stap 2: Vervolgens gaat de aannemer aan de slag met de aanleg van het glasvezelnetwerk in de straat. Hiertoe wordt een sleuf in de berm gegraven en van woning tot woning een netwerk aangelegd

Stap 3: Indien je je hebt aangemeld bij een serviceprovider, wordt er tijdens de werkzaamheden in de straat ook een glasvezelkabel aangelegd van de straat naar jouw woning. Daarbij wordt in vrijwel alle gevallen gewerkt met ondergrondse tuinboringen, zodat de tuin intact blijft. Bij een oprijlaan of een lang pad wordt meestal wel gedeeltelijk een geul gegraven

Stap 4: De glasvezel ligt nu voor de gevel van je woning. Een monteur van de aannemer zorgt dat de glasvezel in je woning wordt aangesloten. Via een klein gat in de voorgevel wordt de kabel via de kelder of kruipruimte naar binnen gebracht. De kabel wordt daarna aangesloten op een glasvezelmodem. In de meeste gevallen is dat in de meterkast.

Stap 5: Als laatste stap activeren wij als serviceprovider je abonnement. Een DELTA monteur komt langs en je sluit je Flexpakket aan. Vanaf dat moment kun je gebruikmaken van je DELTA Flexpakket.

Gerelateerde tags

Hoe gaat de aanle...

Zie ook veelgestelde vragen

Installatie glasvezel