Hoe stel ik het wifi-signaal in op het wifi-modem?

Dit is afhankelijk van het type modem.

EPC3925

1. Ga naar http://192.168.11.1 en voer bij User name uw gebruikersnaam in en bij Password uw wachtwoord
  2. Klik op de menukeuze: Setup en vervolgens op Quick-Setup
  3. Bedenk een naam voor uw draadloze netwerk en voer deze in, in het vak achter: Wireless Network Name (SSID)
  4. Bedenk een netwerksleutel (wachtwoord) voor uw draadloze netwerk en voer deze in, in het vak achter: Pre-shared-Key
  5. Klik onderin op de knop Save Settings
  6. Uw WiFi-signaal is nu ingesteld

EPC3940

1. Ga naar http://192.168.11.1 en voer bij User name je gebruikersnaam in en bij Password je wachtwoord
  2. Klik op de menukeuze: Setup en vervolgens op Quick-Setup.
    U ziet dat er 2 Wireless Interfaces zijn, één voor 2.4 GHz bandbreedte en één voor 5 GHz bandbreedte
  3. Geef de 2.4 GHz en 5 GHz een andere naam en voer deze in, in het vak achter: Wireless Network Name (SSID)
  4. Bedenk een netwerksleutel (wachtwoord) voor je draadloze netwerk en voer deze in, in het vak achter: Pre-shared-Key
  5. Klik onderin op de knop Save Settings
  6. Je WiFi-signaal is nu ingesteld

[email protected] 3890v3

1. Ga naar http://192.168.11.1 en voer bij User name je gebruikersnaam in en bij Password je wachtwoord
  2. Klik in het hoofdmenu bij WiFi op het tandwiel rechtsboven, je komt dan in het WiFi-menu.
  3. Je ziet dat er 2 Wireless Interfaces zijn, één voor 2.4 GHz bandbreedte en één voor 5 GHz bandbreedte. Geef de 2.4 GHz en 5 GHz een andere naam en voer deze in, in het vak achter: Wireless Network Name (SSID)
  4. Je kiest “security” voor “WPA2-Personal”
  5. Bedenk een netwerksleutel (wachtwoord) voor je draadloze netwerk en voer deze in, in het vak achter: Password en Confirm Password
  6. Klik onderin op de knop Apply
  7. Je WiFi-signaal is nu ingesteld.

Voor een optimaal WiFi-signaal is het belangrijk dat je dezelfde WiFi-netwerknaam per frequentie (2.4 GHz en 5 GHz) gebruikt voor je WiFi-modem en eventuele access points. Noem deze bijvoorbeeld Wifinetwerk 2.4 GHz en Wifinetwerk 5 GHz. Dit zorgt voor roaming waardoor je niet merkbaar wisselt tussen access points.

Kijk op delta.nl/wifi voor het stappenplan om het maximale uit uw WiFi-verbinding te halen.