Ik heb een sms bericht ontvangen van MyVoicemail. Wat is dat?

Binnenkort vernieuwen wij onze voicemail dienst. Je ontvangt hierover een sms bericht met meer informatie, van de afzender: MyVoicemail.

In totaal ontvang je 3 sms berichten van deze afzender.

Wat gaat er gebeuren en wanneer?

Het voicemailsysteem voor mobiele telefonie wordt vernieuwd. De datum van de overzetting is afhankelijk van je mobiele nummer. In de betreffende sms-berichten die worden gestuurd staat de week van overzetting vermeld.

Wat voor impact heeft het op mij?

Maximaal drie dagen voor de overzetting kunnen voicemail instellingen niet meer worden gewijzigd. Daarnaast veranderen de voorwaarden van je pincode om je voicemail in het buitenland te kunnen beluisteren.

Hoe wordt hierover gecommuniceerd?

Twee weken voor de overzetting en één week voor de overzetting ontvangen alle gebruikers een (herinnerings)-sms.

Waarom gaat dit gebeuren?

Dit biedt kansen om in de toekomst nieuwe gebruikersmogelijkheden te introduceren om klanten nog beter van dienst te zijn.

Wat moet ik zelf doen/regelen?

Wijzig je PIN-code als deze niet voldoet aan de nieuwe voorwaarden.
De PIN-code die je nodig hebt voor onder andere toegang tot voicemail vanuit het buitenland, dient op het nieuwe voicemailsysteem verplicht aan striktere voorwaarden te voldoen. Dit laatste betekent dat jouw pincode voor de overzetting reeds dient te voldoen aan de nieuwe voorwaarden omdat je anders, vanuit het buitenland, na de overzetting geen toegang meer hebt tot je voicemailbox. Toegang is dan alleen weer mogelijk door na terugkomst in Nederland de PIN-code te wijzigen.

Wat zijn de nieuwe eisen voor mijn PIN-code?

• Minimaal 4 tot 8 cijfers (wij adviseren om minimaal 6 cijfers in te gebruiken)
• De cijfers mogen niet gelijk zijn (bijv. geen 2222)
• De cijfers mogen geen opeenvolgende reeks zijn (bijv. geen 1234 of 8765)

Hoe wijzig ik mijn pincode?

1. Bel uw voicemail
2. Kies optie 9: Voicemail Instellingen wijzigen
3. Kies optie 2: Instellingen
4. Kies optie 2: Password
5. Volg de aanwijzingen op: "Voer uw nieuwe pincode in en toets vervolgens #"

Welke nieuwe functionaliteit heeft dit nieuw voicemailsysteem?

De afwezigheidsassistent is een nieuwe functionaliteit. Deze melding is van toepassing indien je bijvoorbeeld wegens vakantie tijdelijk niet op mails of ingesproken voicemail kan reageren. De afwezigheidsassistent (inspreken melding en aan /uitzetten) kan je instellen via Keuze 2: Instellingen in het Hoofdmenu.

Wat gebeurt er met al mijn instellingen?

Al je instellingen blijven hetzelfde op het nieuwe voicemailsysteem.
Wat gebeurt er met mijn opgeslagen berichten op het huidige voicemailsysteem?
De opgeslagen berichten van voor de overzetting kunnen nog maximaal 21 dagen worden beluisterd via het nieuwe voicemailsysteem. Daarna worden de berichten automatisch definitief verwijderd

Hoe kan ik opgeslagen berichten op het huidige voicemailsysteem meenemen naar het nieuwe voicemailsysteem?

Dit is helaas niet mogelijk. We hebben wel de volgende tips als je je berichten toch wil bewaren:
• Zet je voicemailberichten die je wil bewaren op speaker en neem deze op met een ander apparaat
• Voor iPhonegebruikers: app TapeACall. (eerste drie dagen gratis)
• Voor Androidgebruikers met versie 8.0 Oreo of hoger: gebruik een call recorder app
Blijven de keuzes in de menu-structuur hetzelfde?
Nee, menu keuzes zijn gewijzigd. Hoofdmenu-keuzes voor het nieuw voicemailsysteem:
1. Nieuwe/opgeslagen berichten
2. Begroetingen instellen
3. Voicemail instellingen wijzigen
4. Tijdelijk (21 dagen): beluisteren van berichten van oud voicemail systeem