Als energieleverancier geloven wij nadrukkelijk in de grote waarde van duurzame energie die lokaal wordt opgewekt. Daarom zetten wij ons, samen met onze Zeeuwse partners, ook in voor zogenoemde postcoderoosprojecten.

delta postcoderoos zonnepanelen

Hoe werkt het?

Dankzij de postcoderoosregeling van de overheid is het financieel aantrekkelijk om samen met je buren of vereniging te investeren in 100% groene zonne-energie die bij je in de buurt wordt opgewekt. Het starten van een eigen energiecoöperatie of hieraan deelnemen kent verschillende voordelen:

  • Als je als eigenaar je dak voor 15 jaar ter beschikking stelt aan de coöperatie krijg je de geïnstalleerde zonnepanelen na die looptijd in eigendom. Als eigenaar kun je zelf ook participeren in de coöperatie. 
  • Als deelnemer hoef je zelf geen geschikt dak te hebben of zelf panelen op je dak te plaatsen
  • Als deelnemer krijg je 15 jaar lang energiebelasting terug op basis van je investering 
  • De teruggave energiebelasting over de opgewekte stroom wordt verrekend op je nota van DELTA

Postcoderozen in Zeeland

Het aantal postcoderoosprojecten in Zeeland breidt zich in rap tempo uit. Onderstaande postcoderozen zijn al gerealiseerd of zoeken nog leden. Ook als je nu niet in één van de genoemde postcodegebieden woont is het toch verstandig om deze site regelmatig te bezoeken. Zodra er nieuwe postcoderoosprojecten starten laten we dat ook hier weten.  

 

Zonne-energie coöperatie Zaamslag

 

De dorpsraad van Zaamslag is initiatiefnemer van de zonne-energie coöperatie Zaamslag, waarbij 204 zonnepanelen wordt geplaatst op loods nabij de Griete. Woon je in het postcodegebied 4543 en wil je lid worden of meer informatie klik dan op onderstaande link. Een brochure over het project kan worden aangevraagd via zaamslagduurzaam@gmail.com. Meer info kun je ook vinden op de Facebook pagina facebook.com/zaamslagduurzaam.

4543

Meer informatie

Zonne-energie coöperatie Terneuzen-Biervliet


Firma Termont & Thomaes gaat op zijn op- en overslagfaciliteit in Biervliet zonnepanelen plaatsen en stelt deze beschikbaar voor de zonne-energie coöperatie Terneuzen-Biervliet. Woon je in één van de onderstaande postcodegebieden en wil je lid worden of meer informatie? Klik dan op onderstaande button.

4521, 4522, 4513, 4542, 4553.

 

 

Meer informatie

Zonne-energie coöperatie Terneuzen-Hoek


Firma Termont & Thomaes gaat op zijn op- en overslagfaciliteit in Hoek zonnepanelen plaatsen en stelt deze beschikbaar voor de zonne-energie coöperatie Terneuzen-Hoek. Woon je in één van de onderstaande postcodegebieden en wil je lid worden of meer informatie? Klik dan op onderstaande button.

4542, 4521, 4553, 4551, 4541, 4531.

 

 

Meer informatie

Zonne-energie coöperatie
Sluis-Oostburg

Belderok Oostburg stelt zijn dak beschikbaar. Woon je in één van de onderstaande postcodegebieden en wil je lid worden of meer informatie? 

4501, 4503, 4504, 4505, 4506, 4507, 4508, 4511,
4513, 4515, 4521, 4522, 4524, 4525, 4527, 4529.

 

 


 

Meer informatie
 

Zonneproject
Middelburg

Zeeuwind en de gemeente Middelburg hebben het initiatief genomen tot het opzetten van een postcoderoos voor Middelburg. Het zonneproject richt zich speciaal op Middelburg: postcodegebied 4331 tot en met 4338.

 

 

 

 

Meer informatie

 

Energie Werkt
op Zon 1

Energie Werkt op Zon 1 is een nieuw initiatief van Energie Werkt op Schouwen-Duiveland (EWSD) om in Brouwershaven zonne-energie op te wekken. Als je in één van de onderstaande postcodegebieden woont kun je hier aan deelnemen: 

4318, 4316, 4317, 4301, 4321, 4322, 4327.

Woon je binnen een andere postcode op Schouwen-Duiveland? EWSD is druk bezig met het opzetten van nieuwe postcodeprojecten. Wil je lid worden of meer informatie? Neem dan contact op via info@ewsd.nl.

Meer informatie
 

Zonne-energie coöperatie
Sluis-Breskens

Transport Vooruit in Breskens gaat op zijn nieuwbouw zonnepanelen plaatsen en stelt deze gedeeltelijk beschikbaar voor de zonne-energie coöperatie Sluis-Breskens. Woon je in één van de onderstaande postcodegebieden dan kun je lid worden.

4503, 4507, 4513, 4511
 

Meer informatie

Zonne-energie coöperatie
Sluis-Schoondijke

Zonne-energie coöperatie Sluis-Schoondijke, opgericht op initiatief van stichting Duurzaam Groede is de eerste postcoderoos in Zeeland.

Op het dak van Hydrauvison zijn 290 zonnepanelen gemonteerd die sinds 18 januari de eerste kWh’s hebben opgewekt. 


Meer informatie

Zelf je dak beschikbaar stellen?

Samen met Maak Onze Regio Duurzamer en Energie Werkt op Schouwen-Duiveland maken wij ons sterk voor (nieuwe) Zeeuwse duurzame initiatieven.

Wil jij je dak beschikbaar stellen voor het verder verduurzamen van de Zeeuwse samenleving? Neem gerust contact op met één van beide partijen.