Kies je webmail
1 miljoen adressen toegang tot 1 Gbps van DELTA Fiber

1 miljoen adressen toegang tot 1 Gbps van DELTA Fiber

19 mei 2022

DELTA Fiber heeft de 1 miljoenste aansluiting op zijn netwerk gepasseerd. Daarmee heeft 12 procent van de Nederlandse adressen toegang tot internetsnelheden van 1 Gbps via DELTA Fiber. Het netwerk groeit met zo’n 6000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie is om in 2025 zo’n 2 miljoen huishoudens en bedrijven te hebben aangesloten. “Het is een fantastische mijlpaal dat we nu de 1 miljoen adressen voorbij zijn gegaan”, zegt CEO Marco Visser. “Ik ben enorm trots dat we als organisatie op deze manier onze ambitie waarmaken: 2 miljoen huishoudens en bedrijven voorzien van gigasnel internet. Elke dag werken zo’n 3000 mensen aan het uitbreiden van ons glasvezelnetwerk. We geven daarmee miljoenen inwoners van Nederland toegang tot gigabitsnelheden en hoger via ons netwerk. Ik kijk er naar uit om met ons team dat aantal in de komende drie jaar te verdubbelen.”

2 miljoen aansluitingen in 2025

DELTA Fiber is actief in 220 van de 344 gemeenten verspreid over 11 provincies. In totaal ligt er zo’n 90.000 kilometer kabel van DELTA Fiber in de grond. Ofwel meer dan twee keer de omtrek van de aarde. Eind vorig jaar is DELTA Fiber als eerste in Nederland gestart met het breed uitrollen van de nieuwste generatie glasvezel, ook wel XGS-PON genoemd. Daarover zijn zeer hoge internetsnelheden mogelijk tot maar liefst 10 Gbps.

Sterke groei in bekendheid

Deze nieuwste generatie glasvezel staat ook centraal in DELTA’s nieuwste landelijke tv- en radiocampagne die deze week is gestart. In de gebieden waar DELTA zijn netwerk heeft liggen wordt deze campagne versterkt met een regionale aanpak. Sinds januari 2021 is de geholpen merkbekendheid verdubbeld in de gebieden waar DELTA glasvezel biedt. In die gebieden geeft 61 procent van de consumenten aan het merk te kennen. In de thuisprovincie Zeeland heeft het bedrijf een bekendheid van 93 procent.

Over DELTA Fiber

DELTA Fiber is een van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Het netwerk van DELTA Fiber bereikt inmiddels meer dan 1 miljoen huishoudens en bedrijven en groeit met 6000 glasvezelaansluitingen per week. De ambitie van DELTA Fiber is om zoveel mogelijk huishoudens en bedrijven toegang te bieden tot een snelle internetverbinding en te groeien naar 2 miljoen aansluitingen in 2025. DELTA Fiber is eigendom van de investeringsmaatschappijen EQT en Stonepeak. Onder de merken DELTA en Caiway levert het bedrijf internet met gigabitsnelheden, interactieve tv en vaste en mobiele telefonie aan zowel consumenten als bedrijven. Bij DELTA Fiber werken meer dan 1200 medewerkers.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.