Kies je webmail
3 onmisbare trucs voor een kindvriendelijke smartphone

3 onmisbare trucs voor een kindvriendelijke smartphone

17 maart 2023

Help mijn kind heeft een smartphone! Met een smartphone kan jouw kind te allen tijden contact met je opnemen, maar het brengt ook uitdagingen met zich mee. Met deze tips zorg je ervoor dat je kind onbezorgd gebruik kan maken van een smartphone.

Personaliseer de meldingen

Wist je dat je per contactpersoon de beltoon én trilling kunt veranderen? Ga naar Telefoon en selecteer de contactpersoon bij wie je de melding wilt veranderen en druk vervolgens rechtsboven op Wijzig. Zo kan je kind bijvoorbeeld het geluid herkennen wanneer jij of een ander belangrijk persoon belt. Dit geldt natuurlijk ook vice versa.

Alles onder controle

Zowel bij Android-telefoons (zoals van Samsung) als bij iPhones kun je op afstand controle houden over het telefoongebruik van je kind. Limiteer bijvoorbeeld welke apps wel en niet mogen en krijg ook inzicht in de schermtijd van je kind. Heeft of krijgt jouw kind een Android? Installeer dan de Google Family Link-app. De app koppelt het Google-account van je kind aan jouw Google-account. Als ouder kun je de Google Link app (gratis) downloaden om inzicht te krijgen in het telefoongebruik van je kind. Gaat je kind een iPhone gebruiken én heb je zelf een iPhone of iPad? Stel dan op beide apparaten 'Delen met Gezin' in. Dan koppel je de kinder Apple-ID aan je eigen Apple-ID. Let op: voor ouderlijk toezicht op een iPhone heb je als volwassene dus ook zelf een iPhone of iPad (of een Mac-computer) nodig.

Zouthoudertje voor de jonkies

Telefoons zijn (af en toe) ook het ideale zoethoudertje voor jongere kinderen. Met begeleide toegang kun je delen van het aanraakscherm uitschakelen in een app, zodat kinderen alleen kunnen drukken op de door jou bepaalde opties. Op iPhone kun je dit instellen bij Algemeen / Toegankelijkheid. Schakel de begeleide toegang in. Wanneer je nu de gewenste app open hebt, wordt Begeleide toegang gestart. 

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.