Kies je webmail
3 tips om je smart home veiliger te maken

3 tips om je smart home veiliger te maken

29 september 2023

Met de opkomst van smart home apparaten worden huizen omgetoverd tot slimme huizen. Een smart home maakt het dagelijks leven nu eenmaal een stuk gemakkelijker, maar je moet er wel voor zorgen dat je dit op een veilige manier doet. Met deze tips kun jij optimaal en op een veilige manier genieten van smart home apparatuur. Aan de slag!

 

Tip 1: Controleer voor aanschaf het apparaat

Ook bij de zoektocht naar smart home apparatuur kun voorafgaand al letten op de veiligheid. Controleer daarom altijd het jaartal van het apparaat. Tref je een ouder jaartal aan? Dan is mogelijk de software van het apparaat ook verouderd en daarmee gevoelig voor hacks. 

 

Tip 2: Check de laatste updates voordat je het apparaat gebruikt

Wat ook niet meteen zichtbaar is bij een apparaat, is de status van de laatste updates. Dat terwijl software updates essentieel zijn voor veilig gebruik. Zorg daarom dat je op de hoogte bent van de laatste update en voer deze ook tijdig uit wanneer dit niet automatisch gaat. 

 

Tip 3: Verander altijd de wachtwoorden 

Slimme camera’s, babyfoons en veel andere gadgets hebben een wachtwoord. Vaak is hier een standaard wachtwoord op ingesteld. En deze standaard wachtwoorden zijn makkelijk op het internet te vinden. Kies bij het instellen van een wachtwoord niet voor ieder apparaat hetzelfde wachtwoord. Ga voor een niet een voor de hand liggend wachtwoord met minimaal 12 karakters; hoe langer, hoe beter. Verander ook met regelmaat (bijvoorbeeld een keer per jaar) het wachtwoord om hackers geen kans te geven. Zie ook onze blog over veilige wachtwoorden.

 

Wil jij weten welke apparaten jij in een handomdraai slim kunt maken? Lees dan onze onze blog over slimme apparaten.

 

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.