4 tips voor een optimaal wifi-bereik op jouw camping

De campings zijn weer open! Reden voor miljoenen Nederlanders om er met de caravan, vouwwagen of tent weer op uit te trekken. De kampeerder stelt verschillende eisen aan een camping, waarbij ‘goede wifi’ anno 2020 erg belangrijk is. We verzamelden enkele tips om – zonder extra kosten – het wifi-signaal op jouw kampeerplek zo goed mogelijk te krijgen. 

Maak vooraf een rondje over de camping

Mag je zelf je plek kiezen op de camping? Rijd of loop dan eerst een rondje voordat je al je spullen uitpakt. Op campings verschilt de kwaliteit van het wifi-signaal vaak sterk. Kleinere campings hebben soms maar één antenne die het signaal ook nog eens maar één kant op uitzendt. Grotere campings zenden het signaal vaak vanaf meerdere plekken, waarbij de antenne ook nog 360 graden uitzendt. Maar ook daar kan de ene antenne weer sterker zijn de andere. Log dus in op het wifi-netwerk van de camping en loop rustig met je telefoon rond. Je ziet vanzelf waar je de meeste ‘streepjes’ bereik hebt.

Internet buiten of zet een raampje open

In tegenstelling tot bij jou thuis, komt de wifi van de camping door de buitenlucht. Elk obstakel tussen jouw apparaat en de antenne, verzwakt het signaal. Vooral water en metaal zijn funest voor je bereik. Denk bijvoorbeeld aan het aluminium dat in veel caravans zit verwerkt. Een raam openzetten kan dan al helpen. Het beste is natuurlijk om buiten te internetten. Je bent tenslotte aan het kamperen. Ga voor het beste bereik ook niet te dicht bij een loofboom zitten. Die houden – ook als het kurkdroog is – veel water vast en daar houdt je wifi-signaal niet van. 

Verlaag de streamingkwaliteit

Haperende wifi is natuurlijk vooral vervelend als je video’s of muziek wilt streamen op je apparaat. Streamen is – samen met downloaden – de activiteit die het meeste data opslurpt. Logisch dus dat de router van de camping het moeilijk heeft als de hele camping op een regenachtige dag tegelijk gaat Netflixen. Je kunt het jezelf makkelijker maken door de streamingkwaliteit te verlagen. Zo verbruik je minder data en zal je beeld of geluid minder haperen. Bij de meeste streamingdiensten (Netflix, YouTube, Spotify) kun je de kwaliteit of het dataverbruik zelf aanpassen. 

Ervaar je problemen tijdens het gewone ‘browsen’? Schakel dan de lite-modus van je browser in. Hierdoor laden pagina’s sneller en verbruik je minder data. 

Exclusief voor klanten van DELTA: log in op een WifiSpot

Kampeer je in Nederland en heb je thuis internet van DELTA? Dan is deze laatste tip misschien wel de gouden. Alle modems van DELTA en Ziggo vormen in Nederland samen namelijk één groot wifi-netwerk. Klanten van DELTA kunnen dat netwerk gratis gebruiken. Om hierop in te kunnen loggen, heb je een aparte gebruikersnaam en wachtwoord gekregen. Deze vind je terug in MijnDELTA. Hoe je vervolgens precies inlogt, lees je op de speciale pagina over WifiSpots van DELTA.

DELTA Mobiel: Internet in het buitenland zonder extra kosten

Heb je ondanks alle tips toch geen of slechte wifi? Dan kun je – als je DELTA Mobiel hebt – altijd nog de mobiele hotspot van je telefoon aanzetten. Ook handig als je toch de grens over gaat. Binnen de EU kun je je databundel namelijk zonder extra kosten gebruiken. Bij de grote abonnementen – 12 GB en 30 GB – kun je de helft van je bundel in Europa gebruiken.

Meer weten over wifi? Lees hier verder over wifi-betekenis.

Mobiel erbij? Nu 12 maanden 4,- extra korting per maand

Heb je thuis internet van DELTA? Neem dan nu ook mobiel erbij. Nu twaalf maanden 4 euro extra korting. Een abonnement met 1 GB data heb je al vanaf 2,50 euro per maand.