5 tips om sociaal contact te houden in quarantainetijd

Thuisblijven en gesloten cafés en restaurants zijn hard nodig om het coronavirus te bestrijden, maar geven wel een flinke deuk aan je sociale leven. Geen visite, feestjes, verjaardagen of borrels dus. Vijf tips om toch contact te houden met je vrienden en familie met de mogelijkheden van nu.

1. Een digitaal broodje kaas

Veel mensen werken door het coronavirus opeens iedere dag thuis. Waarschijnlijk heb je inmiddels al flink wat vergaderingen gevoerd via Skype, Zoom of Hangouts. Maak van diezelfde technologie gebruik om het ook gezellig te maken: bijvoorbeeld door een lunch te organiseren met het hele team.

2. Geef een virtueel feestje

Houseparty is een gratis app waarmee je via je selfiecamera of webcam virtueel borrelt met vrienden en familie. Je start met de app in een handomdraai een videochat voor maximaal acht personen, waarmee je ook verschillende groepsspelletjes en quizzes kunt doen. Ook leuk: je kunt snel wisselen van de ene groepschat naar de andere, zodat je gemakkelijk kunt schakelen van thee met de schoonfamilie naar biertjes met je vriendenclub. Voor iOS, Android, MacOS en Chrome.

Kijk je liever samen een film? Zelfs als de deuren van de bioscoop gesloten zijn, kun je met Netflix Party nog samen series bingen en films kijken. Met de extensie voor Google Chrome kun je tegelijkertijd met anderen Netflixen, en live chatten over wat je op het scherm ziet.

3. Verstuur een kaartje, bloemetje of taart

Familielid jarig, of ken je iemand die momenteel keihard werkt in de zorg? Er zijn een aantal sites waarmee je kaarten, bloemen, ballonnen, taarten en nog veel meer verrassingen verstuurt zonder dat je de deur uit hoeft te gaan. Denk bijvoorbeeld aan Greetz.nl, Hallmark en Omapost. Je kunt natuurlijk ook altijd een tekening van de kids in een envelop stoppen en versturen. Ken je iemand die werkt in de zorg? Steek die persoon dan bijvoorbeeld een hart onder de riem met een persoonlijk kaartje.

4.Samen fotoalbums maken met FamilyAlbum

Het is best gek om opeens niet meer op visite te kunnen bij opa en oma of andere familieleden. Met FamilyAlbum kun je niet alleen bestaande fotoalbums met elkaar delen, maar ook gezamenlijk nieuwe samenstellen. Ieder familie- of gezinslid kan met de app eenvoudig foto’s en filmpjes toevoegen aan een album. Zo haal je niet alleen samen de mooiste herinneringen op, maar maak je ook nieuwe herinneringen voor later.

5. Online pubquiz doen

Nu de kroegen dicht zijn, kun je helaas niet meer meedoen met je favoriete pubquiz. Gelukkig worden er steeds meer pubquizzes gelivestreamd op internet, waaraan jij via een speciale app met je team of vriendengroep op afstand aan mee kunt doen. Check bijvoorbeeld de Facebookpagina van Pubquiz.nl of de Upbeatles voor aankomende datums. Zo kun je toch nog genoeg mensen imponeren met je filmtrivia over Titanic.