DELTA / Samsung

De beste smartphones onder de 250 euro, nu bij DELTA Mobiel

Bij DELTA Mobiel kun je uit meer dan honderd van de nieuwste smartphones kiezen. Er is dus voor ieder wat wils. Om jou te helpen in je zoektocht naar de perfecte telefoon, licht DELTA er elke maand een paar voor je uit. Deze maand: de beste telefoons onder de 250 euro.

Niet alleen de topmodellen van Apple en Samsung worden beter en beter, de goedkopere smartphones van 2019 ontwikkelen zich ook in hoog tempo. Zelfs in de prijsklasse van onder de 250 euro zijn er smartphones met moderne designs, grote en heldere schermen en snelle processoren. Huawei en Samsung hebben zo’n mooi toestel gemaakt. We leggen je graag uit wat ze zo goed maakt, en waar het ze nog aan het ontbreekt. Zodat jij kunt bepalen of jouw ideale smartphone er tussen zit.

Huawei P Smart 2019

Hoewel het Chinese Huawei ook ‘high end’-toestellen maakt, vallen ze vooral op met hun vriendelijk geprijsde toptelefoons. De P Smart 2019 (192 euro) is daar het bewijs van. Het 6,2 inch grote scherm beslaat bijna de gehele voorkant, op een kleine inkeping na voor de selfie-camera – een zogeheten ‘waterdruppelontwerp’. Dat is bijzonder in deze prijsklasse. Het scherm heeft ook nog eens een hoge resolutie, waardoor alles er scherp uitziet.

De Huawei P Smart 2019
De Huawei P Smart 2019

De achterkant, van glanzend glas is trouwens ook erg mooi – vooral de blauwe uitvoering. Het toestel is snel genoeg en de batterij houdt het minstens een volle dag uit. Naast de camera achterop (13 megapixel en een diafragma van 1.8, waardoor er lekker veel licht opgevangen kan worden) is er ook nog een sensor die diepteinformatie verzamelt, zodat je op je foto’s zo’n mooie, wazige achtergrond kan krijgen.

We zijn ook blij met de vingerafdrukscanner achterop, waar de telefoon ontgrendeld mee kan worden. Het enige minpuntje: Huawei legt een eigen ontwerplaag over de Android-software heen – niet erg, maar het zal niet bij iedereen in de smaak vallen. Ook staan er voorgeïnstalleerde apps op die je niet per se nodig hebt. Het toestel is net iets groter en zwaarder dan de Samsung hieronder: 160 gram, die van Samsung is 140 gram.

Samsung Galaxy A40

Ook Samsung blijft series budgetvriendelijke telefoons voeren én aandacht geven. De Galaxy A40 (216 euro) is een van nieuwste toestellen uit die tak van de Samsung-familie. Net als de Huawei heeft deze Samsung een ‘oneindig’ scherm (5,9 inch groot, Full HD-resolutie) met druppelvormige inkeping. Achter het scherm vinden we een OLED-paneel, wat betekent dat elke pixel zelf licht geeft, of juist helemaal uitstaat bij zwart beeld. Dat zorgt voor mooie, levendige kleuren en diepe zwarten.

Er zijn twee cameralenzen achterop, waaronder een groothoeklens. Die laatste is een aardige toevoeging, want met deze lens krijg je een stuk méér op één foto, al lever je dan wel iets aan kwaliteit in. Met de hoofdlens maak je overigens fatsoenlijke foto’s. De camera voorop is voor selfies, en voor het creëren van je eigen ‘AR emoji’, wat best leuk is.

Verder zijn we, in tegenstelling tot bij de Huawei hierboven, wél blij met Samsungs software, die bovenop het Android besturingssysteem werkt. Die is goed vormgegeven en geoptimaliseerd voor het met één hand bedienen van je telefoon. De A40 laat zich ook daadwerkelijk zo bedienen: het toestel is met 144 bij 69 millimeter wat compacter dan de meeste duurdere smartphones en ligt goed in de hand. Mooi ook, die afgeronde hoeken!

Bekijk deze en andere telefoons bij DELTA Mobiel. Daar lees je ook meer over de abonnementen die we aanbieden. En bekijk alle extra’s die je krijgt als je ook internet hebt van DELTA, zoals dubbele data en onbeperkt bellen. Is je telefoon nog niet aan vervanging toe, kijk dan eens naar onze scherpe Sim Only-aanbiedingen.

Mobiel erbij? Nu 12 maanden 4,- extra korting per maand

Heb je thuis internet van DELTA? Neem dan nu ook mobiel erbij. Nu twaalf maanden 4 euro extra korting. Een abonnement met 1 GB data heb je al vanaf 2,50 euro per maand.