Samsung

De beste smartphones van groot formaat

Bij DELTA Mobiel kun je uit meer dan honderd van de nieuwste smartphones kiezen. Er is dus voor ieder wat wils. Om jou te helpen in je zoektocht naar de perfecte telefoon, licht DELTA er elke maand een paar voor je uit. Deze maand: de beste groot formaat-smartphones.

De meeste grote smartphonefabrikanten brengen tegenwoordig ook een XL-variant uit van hun beste toestel. Fijn, voor mensen die genieten van een groot scherm, maar het gaat ons niet alléén om de grootte: fabrikanten halen voor groot formaat-smartphones alles uit de kast. We lichten drie telefoons uit: de Samsung Galaxy S10+, de Apple iPhone XS Max en de Huawei P30 Pro.

Uitzonderlijk goed beeld

Met schermen van rond de 6,5 inch groot, zijn het stuk voor stuk telefoons die je met twee handen bedient. De beeldkwaliteit van alle drie deze telefoons is uitzonderlijk goed — háárscherp, diepe zwarttinten en rijke kleuren, het ontloopt elkaar nauwelijks. De Galaxy S10+ onderscheidt zich wel door het scherm aan beide kanten rondom het frame te buigen.

Je hoeft je bij geen van deze drie telefoons zorgen te maken over de batterijduur. Weliswaar heeft de Huawei de grootste batterij, ze houden het allemaal minstens een dag vol, zelfs bij intensief gebruik.

Gezichtsherkenning

Er valt wel duidelijk iets te kiezen in design, en daarmee ook in de manier waarop je je telefoon ontgrendelt. Hoewel op alle drie de telefoons het scherm mooi tot de randen loopt, is er op de iPhone XS Max een flinke inkeping voor de camera’s en sensoren voorop. Dat ziet er wat minder mooi uit, maar doordat er ruimte is voor sensoren kun je wel met Face ID je telefoon ontgrendelen: een blik op de camera is genoeg. Dat werkt erg goed, en is veiliger dan Huaweis of Samsungs variant hierop.

Huawei en Samsung hebben daarom hun telefoon uitgerust met een vingerafdrukscanner achter het scherm. Op de P30 Pro alleen een mini-inkeping voor de camera, bij de Galaxy zijn de camera’s voorop als het ware in het scherm geslagen, zonder ruimte eromheen. Trouwens, als we het over design hebben: de iPhone XS Max is ook in een prachtige, gouden uitvoering beschikbaar.

Camera met scherptediepte

De camera’s zijn op alle drie de telefoons waanzinnig goed. En  op elk toestel valt er ook uit verschillende lenzen te kiezen. De P30 Pro onderscheidt zich door de mogelijkheid om ongekend ver in te zoomen. Net als de Galaxy S10+ is er ook een ultra wide-lens, om méér in één foto te vangen.

Bij alle drie de toestellen kun je de achtergrond van je foto vervagen, zodat de voorgrond er meer uitspringt. De details, kleuren, contrast en schaduw op foto’s van deze drie toestellen verschillen wel iets — we raden je aan online voorbeeldfoto’s te bekijken om uit te vinden welke stijl je het prettigst vindt.

iOS of Android

Kleine verschillen zien we dus in het design, maar ook in de software. Niet alleen draait de iPhone op een ander besturingssysteem dan de P30 Pro en de Galaxy S10+, maar ook de twee Android-telefoons verschillen op dit vlak van elkaar. Beide fabrikanten leggen een eigen laag over de Android-software. De nieuw ontwikkelde softwarelaag van Samsung maakt indruk. One UI, heet die nieuwe software, en naast een opgeschoond ontwerp, zitten er ook wat handigheidjes ingebouwd, zoals dat de belangrijkste knoppen en informatie op de onderste helft van het scherm verschijnt. Dat is handig, zeker bij grote telefoons.

Daarover gesproken: alle drie de toestellen zijn groot, dat moge duidelijk zijn. Ze zijn  afgerond 15,8 centimeter lang. De P30 Pro is wat dikker dan de rest en de Galaxy S10+ is het lichtst (175 gram), maar in dagelijks gebruik merk je daar niet heel veel van. Ze zullen allemaal een beetje uit je broekzak steken, dat is zeker.

De beste technologie

In deze drie groot formaat-telefoons zit, kortom, de beste technologie die momenteel beschikbaar is. Je bent verzekerd van een fantastisch scherm en dito camera, en een razendsnel werkende telefoon. Bekijk deze én andere toestellen bij DELTA Mobiel. Daar lees je ook meer over de abonnementen die we aanbieden.

Wist je trouwens dat je als DELTA-klant van allerlei kortingen en extra’s profiteert als je ook een mobiel abonnement neemt? Dubbele mobiele data, onbeperkt bellen, korting op je internetfactuur, hogere internetsnelheid en een extra tv-pakket! Heb je al een telefoon? Kijk dan eens naar onze scherpe sim only-deals.

Mobiel erbij? Nu 12 maanden 4,- extra korting per maand

Heb je thuis internet van DELTA? Neem dan nu ook mobiel erbij. Nu twaalf maanden 4 euro extra korting. Een abonnement met 1 GB data heb je al vanaf 2,50 euro per maand.