Nokia 7.1

De beste smartphones voor wie niet per se de nieuwste hoeft

Bij DELTA kun je kiezen uit tal van smartphones. Er is voor ieder wat wils. Om jou te helpen in je zoektocht naar de perfecte telefoon, lichten we er elke maand een paar voor je uit. Deze maand: niet de nieuwste, wél een slimme keus.

Elk jaar presenteren de grote smartphonefabrikanten nieuwe telefoons. Met die nieuwe modellen in de spotlights, zouden we bijna vergeten hoe goed de vorige uitvoering wel niet was, die bovendien meestal flink in prijs zakt zodra er een opvolger is. Bij DELTA Mobiel hebben we dit soort geweldige telefoons gewoon nog op voorraad. Hieronder drie aanraders, en de punten waarop ze verschillen met hun opvolgers.

Nokia 7.1

Deze prachtig gebouwde Android-telefoon van Nokia met glazen achterkant en aluminium zijkanten is eind oktober 2018 gepresenteerd. Hoewel er nieuwere Nokia’s verkrijgbaar zijn, kun je de Nokia 7.1 met recht up to date noemen. Het scherm, met een kleine inkeping (notch) om ruimte te maken voor de camera voorop, is Full HD en 5,8 inch groot.

Video kijken op een Nokia 7.1

De telefoon draait op Android One, dat is een ‘schone’ versie van Android, dus zonder voorgeïnstalleerde ‘skins’ en apps die je toch niet gaat gebruiken. Daarbij heb je met Android One de zekerheid dat nieuwe versies van Android snel na de release op jouw telefoon worden geïnstalleerd. De camera op de Nokia 7.1 functioneert prima, opladen gaat via USB-C en ontgrendelen doe je gemakkelijk met de vingerafdrukscanner achterop.

Belangrijkste verschillen met de nieuwste Nokia, de Nokia 8.1: Dunnere schermrand onderaan, iets groter scherm, iets betere camera, optische beeldstabilisatie.

Apple iPhone 8

Schermranden zie je in de nieuwste generatie telefoons, waaronder die van Apple, vrijwel nergens meer. De ruimtes boven en onder het scherm op de iPhone 8 zijn daarom opvallend. Is dat erg? Wij vinden van niet. Lang niet iedereen is enthousiast over de notch op de nieuwere iPhones. De ‘kin’, de ruimte onder het scherm, biedt bovendien ruimte voor een vingerafdrukscanner. Die manier van ontgrendelen is prettig en zal voor veel mensen vertrouwd voelen.

Bekijk deze én andere toestellen bij DELTA Mobiel. Daar lees je ook meer over de abonnementen die we aanbieden. Wist je trouwens dat je als klant van DELTA allerlei kortingen en extra’s krijgt als je ook een mobiel abonnement neemt? Dubbele mobiele data, onbeperkt bellen, korting op je internetfactuur, hogere internetsnelheid en een extra tv-pakket! Heb je al een telefoon? Kijk dan eens naar onze scherpe sim only-abonnementen.

De strakke, glazen achterkant van de iPhone 8 oogt trouwens wél modern. Wat belangrijk is om je te realiseren, is dat deze telefoon nog niet eens zo lang geleden Apple’s topmodel was. Dat merk je aan de goede (gestabiliseerde) camera’s die erop zitten, aan de mogelijkheid om je telefoon draadloos op te laden en aan de hoogwaardige chipset, waardoor de telefoon ook nu nog razendsnel is. Ook fijn: op de iPhone 8 kun je zonder problemen de nieuwste versie van Apple’s mobiele besturingssysteem draaien: iOS 12, en straks ook 13.

Belangrijkste verschillen met de nieuwste iPhone, de iPhone XS: Groter en beter scherm (OLED in plaats van LCD), ontgrendelen met je gezicht (‘FaceID’), betere batterijduur, nog sneller.

Samsung Galaxy A50

Nog niet eens een jaar oud, deze Galaxy A50, en toch niet meer Samsungs nieuwste. Geeft niet. De A50 is uitgerust met een OLED-scherm: elke pixel geeft zelf licht, of staat juist helemaal uit bij zwart beeld. Dat zorgt voor mooie, levendige kleuren en diepe zwarten. Het display is scherp (Full HD), groot (6,4 inch) en beslaat bíjna de gehele voorkant, op een kleine uitsparing na voor de selfiecamera.

Samsung A50

De onzichtbare vingerafdrukscanner zit onder het scherm — over modern gesproken… De batterij gaat een goede dag mee, de groothoeklens achterop is een leuke extra en de telefoon voelt snel aan. Samsung heeft een eigen softwarelaag die bovenop Android werkt, ’One UI’. Dat werkt prettig, oogt modern en is geoptimaliseerd voor het met één hand bedienen van je telefoon. Nog even over de achterkant van de A50, tot slot. Die is van kunststof, maar heeft een speciale coating gekregen waardoor het licht er mooi op reflecteert.

Belangrijkste verschillen met de nieuwste Samsung, de Galaxy S10: Glazen achterkant, draadloos opladen, geen inkeping in het scherm, waterbestendig en sneller. Maar ook een flink hogere prijs.

Mobiel erbij? Nu 12 maanden 4,- extra korting per maand

Heb je thuis internet van DELTA? Neem dan nu ook mobiel erbij. Nu twaalf maanden 4 euro extra korting. Een abonnement met 1 GB data heb je al vanaf 2,50 euro per maand.