Chantal komt werken en Gordon presenteert nieuwe show op Net5

Miljoenen Nederlanders moeten elke avond kiezen uit een groot aantal tv-programma’s. DELTA helpt je graag een handje. Aan het begin van elke maand bespreken we in een notendop een aantal nieuwe programma’s en series die je kunt verwachten.

Chantal komt werken

Vanaf 28 maart – elke donderdag – 20.30 – RTL 4

Niemand zal beweren dat multitalent Chantal Janzen weinig gewerkt heeft in haar leven. Maar voor dit nieuwe RTL-programma steekt ze wekelijks haar handen uit de mouwen bij de meest uiteenlopende bedrijven. In de komende weken draait ze mee tijdens een intense 24-uursdienst bij de brandweer, maar ook bij een supermarkt, in een dierentuin en achterop een vuilniswagen. De typische humor van Chantal gecombineerd met persoonlijke verhalen en een uniek inkijkje in uiteenlopende beroepen levert zeker authentieke televisie op. Online was dit programma in 2017 al een hit. Sommige afleveringen zijn meer dan 3 miljoen keer bekeken.

Mannen van taal

Vanaf 7 maart – elke donderdag – 20.30 – SBS6

SBS zet op donderdagavond de bekende gezichten weer in een nieuw decor. Nick & Simon, Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van der Ven gaan wekelijks een grappige taalstrijd met elkaar aan. Wij rijmt er het beste onder dwang? Kun je een limerick verzinnen bij de actualiteit? En wie kan tijdens de uitzending het beste een bekende Nederlandse hit herschrijven én opvoeren? Mannen van taal staat garant voor 1,5 uur lol op de donderdagavond. De avond staat onder leiding van Kim-Lian van der Meij die een poging doet om de teams in het gareel te houden.

Mars tegen Venus

Vanaf 20 maart – elke woensdag – 20.30 – Net5

De jongens tegen de meisjes is al sinds 2011 een hit op RTL 4. Vanaf deze maand komt Net5 met een tegenhanger en zet hiervoor Gordon in als presentator. In deze show draait het om de vraag welk geslacht het andere geslacht het beste kent. Teamcaptain Jan Versteegh neemt het samen met een mannelijke BN’er op tegen Leonie ter Braak en een vrouwelijke BN’er. Het is een echte competitie, maar ook in deze show draait het voornamelijk om de lol. Kiest een meerderheid van de mannen voor kaalheid of een erectiestoornis? En gaan vrouwen voor stoere Viking-mannen, of gladde metro types? Deze en nog veel meer andere weetjes leer je bij Mars tegen Venus.

Just Tattoo of Us

Vanaf 17 maart – elke zondag – 21.30 – MTV

Gegarandeerd spraakmakende televisie komt deze maand van MTV. In Just Tattoo of Us ontwerpen vrienden, familie of geliefden tatoeages voor elkaar. Uiteraard wordt deze gezet zonder dat de persoon in kwestie deze zelf van tevoren heeft gezien. Kijkend naar de Britse versie van het programma gaat dit mooie reacties opleveren. Ontroering en blijdschap, maar ook heel vaak de tegenovergestelde reactie. MTV zendt vanaf 17 maart de Benelux-versie uit. De afleveringen worden gepresenteerd door Jaimie Vaes (de verloofde van Lil Kleine) en YouTube-ster Koen Kardashian.