ski apps

De 4 beste apps voor op wintersport

Ga je binnenkort op wintersport? Deze 4 ski-apps voor iOS en Android maken je dagen op de piste nóg leuker en veiliger.

Voor het weerbericht:

Bergfex

Bergfex (iOS en Android) is dé gratis weer-app voor de wintersporter. In Bergfex kun je de beste en meest actuele weersinformatie vinden voor het gebied waar je bent of straks naartoe gaat. Met meer dan 5.000 webcams kun je ook alvast even live een kijkje nemen.

Om je afdalingen te tracken:

Ski Tracks

Ski Tracks is een van de populairste apps om je prestaties bij te houden: maximaal behaalde snelheid, afgelegde afstand, hoogte en natuurlijk niet te vergeten hoeveel pistes je hebt gepakt. Er is ook een Lite (gratis) versie beschikbaar in de App & Play Stores.

Slopes

Heb jij ook een Apple Watch? Dan is Slopes (iOS) ook een aanrader. Daar kun je live je statistieken op zien. Ook is het de mooist vormgegeven app van in deze categorie, en heeft het extra (betaalde) functies.

 

Voor je veiligheid:

SnowSafe

SnowSafe (iOS en Android) is een weerapp met speciale aandacht voor (verwacht) lawinegevaar. Deze gedetailleerde informatie wordt simpel en beknopt weergegeven — precies wat je nodig hebt voordat je de piste op gaat. Mocht het weer omslaan, dan waarschuwt SnowSafe gebruikers via een notificatie.

Let op: check altijd voordat je de pistes opgaat de website van het skigebied waar je bent en let bij de skiliften op de borden die waarschuwen voor mogelijk lawinegevaar.

 

Datagebruik op wintersport

De meeste van deze apps verbruiken geen of weinig mobiele data. (GPS wordt gebruikt om informatie over je snelheid en afgelegde afstanden te verzamelen — dat vraagt uiteraard wel wat van je batterij.) Maar om er zeker van te zijn dat er geen mobiele data wordt verbruikt doe je er goed aan om dataroaming uit te schakelen. Hier lees je hoe je dataroaming uitzet.

Veel ski- en snowboardplezier!