Kies je webmail
De 4 handigste extensies voor je browser

De 4 handigste extensies voor je browser

19 mei 2020

Je kunt veel meer met je browser dan e-mailen, Facebooken, het nieuws lezen of YouTube afspeuren naar de leukste kattenfilmpjes. In deze reeks geven we je tips om het beste uit je browser te halen: van onmisbare tools, online games tot handige websites die je leven makkelijker maken. In deze editie: browser-extensies. Want daarmee wordt je browser een stuk slimmer.

Wat zijn extensies?

Browser-extensies (of add-ons) zijn kleine stukjes gratis software waarmee je je internetbrowser kunt personaliseren en uitbreiden. Ze worden na een muisklik binnen een paar seconden automatisch geïntegreerd in je browser, vaak in de vorm van kleine icoontjes naast zoekbalk. Het aanbod is ontzettend groot: neem vooral eens een kijkje in de webstore van jouw browser (Chrome, Firefox of Edge). 

Geef je ogen rust

Voor het slapen in bed nog even snel op je laptop een e-mail beantwoorden, het nieuws lezen of een berichtje op Facebook plaatsen? Doe dan je ogen (en nachtrust) een plezier en installeer Dark Reader. Het is bewezen dat het licht van je laptop en andere apparaten de aanmaak van melatonine remt. En dat betekent dat je misschien wel minder goed in slaapt valt. Met Dark Reader wordt het felle wit van websites rustgevend zwart, zonder dat je inlevert op contrast en leesbaarheid. Voor Chrome en Firefox.

Snel vertalen

Grote kans dat je al eens een keer iets op de website van Google Translate hebt vertaald. Met de gratis extensie wordt vertalen nog eenvoudiger. Met een simpele druk op de vertaalknop vertaal je direct de webpagina die je bezoekt. Ook kun je een stukje tekst selecteren en met de rechtermuisknop direct vertalen naar meer dan honderd talen. Beschikbaar op Chrome en Firefox. Voor Edge is Google Translate niet beschikbaar, maar wel het vergelijkbare Microsoft Translate.

Verhoog je concentratie

Deadline in zicht maar toch weer filmpjes te kijken op YouTube? Met Block Site blokkeer je in een handomdraai zelf de sites waarvan je weet dat ze zorgen voor afleiding. Zo kun je ongestoord werken aan dat belangrijke project en word je niet verleid om toch even Instagram of Facebook af te struinen. De extensie kan ook gebruikt worden om websites met inhoud voor volwassen te blokkeren. Handig dus als je kinderen vaak gebruikmaken van je laptop of computer. Voor Chrome en Firefox

De bladwijzer van de toekomst

Moet je veel online onderzoek doen voor je werk of een (studie)project? Met Evernote Web Clipper sla je gemakkelijk informatie op die je tijdens het browsen tegenkomt. Met een muisklik sla je een hele webpagina op of een specifiek stukje test. De extensie herkent automatisch de belangrijkste inhoud van een blog, nieuwsartikel of webpagina en negeert irrelevante informatie zoals reclames of links. Je kunt al je knipsels gemakkelijk ordenen en van labels en aantekeningen voorzien. En omdat de extensie alles automatisch synchroniseert, zijn alle knipsels beschikbaar op al je apparaten. Voor Chrome en Firefox.

Veilig internetten Wil je zonder zorgen online browsen? Wij weten hoe belangrijk jouw privacy en internetveiligheid zijn en hoe we je die kunnen bieden. Daarom krijg je bij DELTA standaard een gratis veiligheidspakket met onder andere antivirus, browser- en bankierbeveiliging en spamfilters. Bekijk hier hoe je al je apparaten beveiligt.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.