Kies je webmail
De beste apps voor een productieve dag

De beste apps voor een productieve dag

05 oktober 2018

Wil je ook graag meer presteren op een dag? Of nog beter, meer resultaten in minder tijd. Welkom bij de club van hoe-verbeter-ik-mijn-dagelijkse-productiviteit, de snelgroeiende community van ambitieus Nederland. Het vergt inderdaad discipline om een volle dag productief te zijn. Afleidingen zoals Facebook en Instagram zijn lastig te weerstaan. Maar uiteindelijk is er maar een die ontevreden achterblijft en dat ben jij. Wees gerust, diezelfde telefoon die jou zo afleidt zit barstensvol bruikbare digitale tools om jouw dag efficiënter te maken. Check hier de vijf interessantste (web)apps om jouw productiviteit te verbeteren. Voor we ons toplijstje van de vijf beste apps voor een productieve dag weergeven een paar tips die jou verder op weg zullen helpen. Besef goed dat productiviteitsapps slechts een hulpmiddel zijn. Ze ondersteunen jouw ambitie, het echte werk moet jij nog altijd zelf doen. Zelfdiscipline is evengoed een vereiste tool. En weet dat appgebruik ook tijd kost. Het uitvogelen hoe de app functioneert, het invoeren van benodigde gegevens of het (op)volgen van appresultaten. Succes!

Evernote

notities & to-do-lijstjes Evernote is een uitgebreid programma voor het maken van notities. Weg met oldschool lijstjes die toch maar kwijtraken. Het is een van de populairste apps voor het maken van to-do-lijstjes. Het olifantje als symbool (staat voor geheugen) is met recht gekozen. Evernote is een digitale notebook met oneindig veel mogelijkheden. Memo’s worden gesynchroniseerd (dus bruikbaar op iedere tablet, smartphone of computer) en opgeslagen in de cloud (dus overal toegankelijk). Office-documenten, foto’s en geluid- en beeldmateriaal kunnen worden toegevoegd. (iOS, Android, browser)

Freedom

blokkeerapp die je gefocust houdt Freedom helpt je concentreren, op al je apparaten. Via de app kun je makkelijk instellen wanneer je niet gestoord wilt worden. De websites die je grootste stoorzenders zijn, kun je blokkeren in jouw aangegeven tijd. Om deze content te blokkeren installeert Freedom een versleutelde beveiligde verbinding (VPN) op je device. Hiermee omzeilt Freedom slim Apple’s beleid dat apps elkaar niet mogen blokkeren. Wanneer je in een blokkeermoment toch naar Facebook, Instagram of Twitter gaat, krijg je een groene pagina te zien met “You are free”. (iOS, Windows)

Calm

ontspanning Productiviteit is niet alleen effectief werken, rust of zelfgekozen afleiding is even belangrijk. Calm (Apple App van het Jaar 2017) dwingt je 10 minuten even niets te doen. Gedwongen rust. Als je toch klikt op het scherm begint de teller opnieuw. Calm biedt ook meditatie, slaapverhalen en relaxmuziek. Op en top mindfulness! En daarna weer fris aan de slag. (iOS, Android, browser)

Trello

teamwork & project management Trello is een handige app voor online samenwerken. Met deze tool kan je overzicht creëren in chaos. Specifieke taken, prioriteiten, checklists, deadlines, weekplanning, alles kan je erin kwijt. Trello is visueel en kleurrijk in ontwerp, je hebt snel overzicht. Een ander groot voordeel is dat je met een heel team op het board kan werken, iedereen is op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Ideaal als je op afstand werkt. (iOS, Android, Windows)

Strides

motivatie  Hoewel motivatie uit jezelf moet komen, kan een app dankbare steun zijn. Strides is zo’n tool. Strides helpt je met het bepalen en bereiken van je doelen. Je eigen online motivatiecoach! En belangrijk, de app houd je voortgang bij. Een absolute plus van Strides zijn de gave grafieken. Bij de invoering van je gekozen doel is het belangrijk dat je een begin- en einddatum invoert. (iOS, browser)

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.