Kies je webmail

De veiligste manieren om je foto's op te slaan

30 augustus 2022

Leuke foto's wil je natuurlijk nooit kwijtraken. Zorg er daarom voor dat je die foto’s veilig opslaat. Offline én online. Daarmee behoud je niet alleen je herinneringen, maar het maakt je telefoon ook nog eens lekker snel. Maar waar sla je ze veilig op? En wat werkt het meest eenvoudig?

Kies voor online én offline

Hard drives

Je foto’s bewaren op een hard drive of USB-stick is de veiligste manier om je data tegen hackers te beschermen. Maar het vraagt best wat inspanning, en om je herinneringen niet in vlammen op te laten gaan bij brand of diefstal, kun je het beste meerdere back-ups op verschillende plekken bewaren. Bewaar je naast foto’s ook nog belangrijke documenten? Kies dan voor een goed beveiligde schijf. En wil je het echt perfect doen, sla je data dan op meerdere plekken op. Zowel fysiek als in de cloud.

Cloudopslag

De cloud biedt hiervoor een betere oplossing. Want online kun je vanaf elke bestemming je foto’s direct uploaden en zijn ze veilig tegen externe invloeden. Google naar cloudopslagdiensten en je vindt de wereld aan aanbieders die elk hun voor en nadelen hebben. Onze tip: kies voor het besturingssysteem dat compatibel is met jouw smartphone. Als je voor cloudopslag van dezelfde fabrikant kiest, weet je zeker dat die integratie soepel verloopt.  

iCloud of Google Photos

Voor Apple’s Iphones gaat het hier om iCloud. Het voordeel van iCloud is dat de integratie volledig automatisch verloopt, zodat je niet eens merkt dat je geheugen vol is. De foto’s blijven wel op je telefoon beschikbaar, maar het originele bestand staat in de cloud. Android-gebruikers kunnen terecht bij Google Photos. Deze Google-dienst biedt dezelfde voordelen als Apple.  

Microsoft onedrive of Google Drive

Wil jij het liefst je foto’s vanaf je laptop uitzoeken, structureren en uploaden? Dan kun je het beste werken met Microsoft Onedrive en Google Drive. Het kost je vaak net iets meer moeite om de foto’s in je cloud-mapjes te zetten, maar je hebt wat meer opties in het aanbrengen van structuur. En dat werkt voor het terugvinden van je dierbare herinneringen soms net wat fijner.  

Welke opslag kiezen?

Wil jij je foto’s continu automatisch uploaden en is je geheugen ijzersterk? Dan zijn iCloud en Google Photos voor jou een logische keuze. Heb je liever iets meer structuur en vind je het fijn om zelf wat meer regie te hebben in wat je uploadt, kies dan voor Microsoft Onedrive of Google Drive. Welke dienst je ook kiest, deze grote cloudopslagdiensten doen wat je van ze vraagt. Jouw foto’s veilig opslaan. Zorg daarnaast voor een offline backup, dan weet je zeker dat jij altijd je herinneringen levendig houdt.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.