Kies je webmail
De wereld van cloudgaming

De wereld van cloudgaming

28 september 2023

Heb je je ooit afgevraagd of er een makkelijkere manier is om je favoriete games te spelen zonder een dure console of PC te kopen? Goed nieuws: het antwoord is ja, dankzij cloudgaming. In deze blog nemen we je mee in de wereld van cloudgaming. 

Cloudgaming

Wat is cloudgaming?

Cloudgaming is een manier om videogames te spelen waarbij je niets hoeft te downloaden en geen dure apparatuur nodig hebt. In plaats daarvan worden de games gehost op krachtige servers ergens in een datacentrum. Deze servers doen al het zware werk en sturen de videobeelden naar jouw apparaat, of dat nu een tv, laptop of zelfs een smartphone is. 

Wat heb je nodig voor cloudgaming?

Het belangrijkste element voor een geslaagde cloudgaming-ervaring is een snelle en betrouwbare glasvezelinternetverbinding. Gezien de hoeveelheid data die verwerkt moet worden, zijn een hoge up- en downloadsnelheid onmisbaar. Daarnaast is een lage latency belangrijk om vertraging tijdens het gamen tot een minimum te beperken. Hoewel een bedrade verbinding de voorkeur heeft, kan een robuuste wifi-verbinding ook volstaan. 

Waarom heeft cloudgaming de toekomst?  

  • Kostenbesparing.Een van de grootste voordelen is dat je geen dure console of computer nodig hebt.
  • Eenvoud en gemak.Het is zo simpel als het aanzetten van je apparaat, inloggen en spelen. Geen installaties, geen updates, gewoon puur speelplezier.
  • Aanbod.Dankzij de cloud kunnen aanbieders een enorme bibliotheek van games bieden.
  • Glasvezelinternet. Met de groei van snellere en betrouwbaardere internetverbindingen zal de kwaliteit van cloudgaming alleen maar toenemen.

Wat zijn bekende platformen voor Cloudgaming?

Er zijn inmiddels verschillende platformen die cloudgaming aanbieden. Hieronder staan vier platformen die momenteel het populairst zijn. 

Xbox Cloud Gaming

Deze dienst van Microsoft richt zich zowel op doorgewinterde gamers als op nieuwkomers. Het is geïntegreerd met andere Microsoft-producten, wat het een goede optie maakt voor mensen die al vertrouwd zijn met het ecosysteem van het bedrijf. 

PlayStation Now

Sony's PlayStation Now biedt een scala aan klassieke en nieuwe PlayStation-titels. Als je ooit interesse hebt gehad in populaire PlayStation-games, maar niet de console wilt kopen, is dit een prima optie. 

NVIDIA GeForce NOW

Dit is vooral gericht op mensen die al pc-games bezitten maar een manier zoeken om deze op andere apparaten te spelen. 

Amazon Luna 

Dit is een nieuwkomer op de markt maar heeft veel potentieel dankzij de enorme infrastructuur van Amazon. 

 

Cloudgaming is een spannende ontwikkeling die de wereld van entertainment kan revolutioneren, net zoals streamingdiensten dat hebben gedaan voor film en televisie. Met het gemak, de lagere kosten en de groeiende technologische mogelijkheden, zoals glasvezelinternet, lijkt cloudgaming de toekomst te hebben.  

Dus, of je nu een enthousiaste gamer bent of iemand die gewoon nieuwsgierig is naar nieuwe vormen van entertainment, cloudgaming is zeker iets om in de gaten te houden. 

 

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.