Kies je webmail
DELTA gaat verder met 5 Gig Glasvezel

DELTA gaat verder met 5 Gig Glasvezel

10 oktober 2023

DELTA is blij met de ontwikkeling dat multi-gigabitsnelheden over glasvezel breder beschikbaar komen in de markt. Het is goed nieuws voor consumenten in Nederland dat nu ook een andere glasvezelaanbieder deze zeer hoge snelheden gaat aanbieden. Ook DELTA gaat weer verder als snelste glasvezelprovider van Nederland. Op maandag 16 oktober lanceert DELTA op zijn gehele glasvezelnetwerk een nieuw 5 Gig-abonnement (5 Gbps).

Sinds de komst van glasvezel in ons land worden fors hogere internetsnelheden geboden dan voorheen mogelijk waren via andere technologieën. Zo’n 80 procent van DELTA’s nieuwe klanten kiest voor een snelheid van 1 Gbps of meer.

Zo veel mogelijk mensen

Dit laat zien dat het belangrijk is om zo veel mogelijk mensen in Nederland te voorzien van een glasvezelaansluiting waarover deze multi-gigabitsnelheden mogelijk zijn, zodat iedereen in deze ontwikkeling wordt meegenomen. DELTA Fiber vindt het jammer dat sommige partijen er voor kiezen geld te investeren in de aanleg van een tweede glasvezelnetwerk in plaats van huishoudens te voorzien van glasvezel waar nog helemaal geen snel internet beschikbaar is.

In 2021 startte DELTA Fiber als eerste in Nederland breed met de uitrol van de nieuwste technologie voor glasvezel, ook wel XGS-PON genoemd. Daarmee zijn theoretisch snelheden tot 10 Gbps mogelijk voor consumenten en met wat aanpassingen op termijn zelfs 25 Gbps. Recent won DELTA de nPerf-award voor allersnelste internetaanbieder in Nederland.

1,5 miljoen adressen

Op dit moment bereikt het netwerk van DELTA Fiber 1,5 miljoen huishoudens en bedrijven. De glasvezelaanbieder heeft de ambitie om dit aantal te laten groeien tot 2 miljoen in 2025.

De abonnementsprijs voor het nieuwe 5 Gig-abonnement wordt maandag 16 oktober bekendgemaakt bij de nieuwe 5 Gig-campagne.

 

Postcodecheck

Wil jij weten of DELTA glasvezel levert bij jou thuis? Doe de postcodecheck.

 

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.