Kies je webmail
DELTA heeft het allersnelste netwerk van Nederland volgens nPerf

DELTA heeft het allersnelste netwerk van Nederland volgens Nperf

28 augustus 2023

De nummer 1 in snelheid! Uit jaarlijks onderzoek van nPerf naar internetsnelheden blijkt dat het netwerk van DELTA de hoogste internetsnelheden biedt en ‘de leiding neemt in de Nederlandse markt op het gebied van (vast) internet’.  Op zowel downloadsnelheid, uploadsnelheid als latency (vertraging) komt het netwerk van DELTA als beste uit de tests en laat het de andere internetproviders in Nederland achter zich. 

Hoge internetsnelheden zijn onmisbaar thuis

Het netwerk van DELTA biedt de nieuwste generatie glasvezel. Inmiddels hebben ruim 1,5 miljoen huishoudens verspreid door heel Nederland toegang tot ons supersnelle netwerk en zijn we hard bezig met het uitrollen van ons netwerk in de rest van Nederland. Zo is een hoge uploadsnelheid van vitaal belang thuis. Deze snelheid is namelijk belangrijk voor de kwaliteit van het beeld en geluid bij het bellen via het internet of om geen vertraging te ervaren bij het werken in cloudtoepassingen. DELTA scoort ook het best op de latentie-test. Latentie, ook wel ping genoemd, is de vertraging in de dataoverdracht op een netwerk. Hoe lager deze vertraging, hoe beter. Een lage latentie is van belang bij het online spelen van games. Een hoge latentie leidt tot veel frustraties, want het beeld van de spelers loopt dan niet meer synchroon.

nPerf meet jaarlijks de internetsnelheden

Ieder jaar meet nPerf de internetsnelheden van de grootste providers in Nederland. Dit meten zij door eindgebruikers verbindingstesten uit laten te voeren op het netwerk van de providers. Voor het onderzoek zijn 424.337 van deze verbindingstesten uitgevoerd.

 

nPerf verwerkt de resultaten om de gebruikerservaring weer te geven

De resultaten van het onderzoek drukt nPerf uit in punten. nPerf verwerkt de resultaten uit de verbindingstesten vervolgens op een logaritmische schaal om een realistische weergave van de gebruikerservaring te bieden. "Deze score geeft daarmee de algehele kwaliteit weer van de verbindingservaringen van de gebruiker", zo stelt nPerf. DELTA scoort met 160.984 punten het hoogst aantal punten. Hiermee heeft DELTA dus officieel titel van snelste internetprovider van Nederland verdiend.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.