Kies je webmail
DELTA in 2020: Minder CO2, meer Maatschappij

DELTA in 2020: Minder CO2, meer Maatschappij

19 april 2021

De Rijksoverheid, Milieu Centraal en veel andere nationale en internationale instanties besteden steeds meer aandacht aan het klimaat. Het klimaat op aarde verandert namelijk in rap tempo, door steeds meer broeikasgassen (CO2) in de lucht. Door die uitstoot van broeikasgassen stijgt de temperatuur én de zeespiegel. En die stijging van de temperatuur en de zeespiegel kan grote gevolgen hebben voor mens, dier en natuur. Helemaal in een land als Nederland, dat voor een groot deel onder zeeniveau ligt. Zelf komen we uit Zeeland, dat voor een flink deel onder zeeniveau ligt. We weten dus als geen ander wat de gevolgen ervan kunnen zijn.

Onze bijdrage

Omdat wij het klimaat erg belangrijk vinden, willen een positieve bijdrage leveren in de strijd tegen klimaatverandering. Dat doen we door de CO2 - uitstoot van onze activiteiten zoveel mogelijk te beperken. In ons duurzaamheidsbeleid staat wat onze visies is voor de toekomst, wat we al hebben gedaan, en wat we in de komende jaren nog gaan doen om onze ambitie waar te maken: een volledig CO2-neutrale bedrijfsvoering. Dat duurzaamheidsbeleid is onderdeel van ons overkoepelende MVO-programma 2020.

MVO 2020: ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen’

MVO staat voor ‘Maatschappelijk verantwoord ondernemen’. In het MVO-programma gaat het niet alleen om milieu en klimaat. We besteden ook aandacht aan sociaal maatschappelijke onderwerpen. Als telecomprovider staan we namelijk midden in de maatschappij: duizenden mensen en bedrijven maken dagelijks gebruik van onze diensten. Daarom zien wij het ook als onze verantwoordelijkheid iets voor de maatschappij te betekenen. We willen iets teruggeven, en op een positieve manier bijdragen aan de gemeenschap waarin we actief zijn.
In dit artikel lees je welke stappen we in 2020 hebben gezet. Het is een kleine greep uit de belangrijkste actiepunten uit ons MVO-rapport 2020. Wil je het complete rapport inclusief onze ambitie voor 2021 nalezen? Klik dan op de link onderaan deze pagina.

1. Terugdringen CO2 -uitstoot

Voor al onze activiteiten gebruikten we in 2020 groen opgewekte stroom. Daarmee lopen we vooruit op ons doel om eind 2021 onze CO2 -uitstoot volledig te hebben teruggebracht naar 0. Ook moedigen het gebruik van volledig elektrische auto’s aan. Onze datacenters gebruikten in 2020 een nieuwe koeltechniek waarmee we de CO2 -uitstoot flink konden verlagen. Tot nu toe bespaarden we daar al een hoeveelheid energie mee, die gelijk is aan het energieverbruik van 50 huishoudens per jaar. Wil je er meer over lezen? Hier lees je alles over de energiebesparingen in onze datacenters. Tot slot hebben we in 2020 hebben we onze kantoren voorzien van duurzame verlichting en duurzame verwarmings- en koelinstallaties. Daarmee verminderen we het verbruik van elektriciteit, water en aardgas.

2. Een betere digitale samenleving

Het digitaal onderhouden van sociale contacten, werken op afstand en toepassingen voor onderwijs en zorg waren in 2020 belangrijker dan ooit. Daarom liepen wij voorop in het verbinden van Nederland. Zo waren er in 2020 maar liefst 798.000 huishoudens die van onze diensten gebruikmaakten, waarvan 107.000 nieuwe aansluitingen. Ook legden we in 2020 door heel Nederland in totaal 357.000 kilometer glasvezel aan.

3. Sponsoring

Het verbinden van de maatschappij doen we overigens niet alleen met de kabels die we in de grond leggen, maar ook via de evenementen die we sponsoren. Helaas konden in 2020 niet alle evenementen doorgaan zoals gepland. Denk daarbij aan de ‘DELTA Ride For the Roses’, de Kustmarathon en de Dikke Banden Race. We blijven hoe dan ook betrokken bij deze evenementen en gaan natuurlijk ook in 2021 door met het sponsoren ervan. Hetzelfde geldt voor het sponsoren van lokale sportevenementen voor de jeugd. Vanuit ons DELTA Fiber fonds ondersteunen we initiatieven op het vlak van digitale ontwikkeling op plaatsen waar dat (nog) niet vanzelfsprekend is.  

Lees het volledige rapport

Dit was maar een kleine greep uit ons beleid voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Ben je benieuwd naar wat we nog meer hebben gedaan in 2020 en onze ambitie voor 2021? Lees dan het volledige rapport hier.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.