DELTA Interactieve TV: nieuwe functies voor nog meer gemak

Met DELTA Interactieve TV bepaal je helemaal zelf waar, wanneer en hoe je tv-kijkt. Met handige functies als Programma gemist, Live pauzeren en je eigen zenderlijst is er voor ieder wat wils. Maar dat is niet alles! We zijn continu bezig om jouw tv-ervaring verder te verbeteren. In ons DELTA Magazine voorjaar 2021 spraken we met onze Productmanager Jeffrey Leentjes over de verbeteringen die we doorvoeren en de nieuwe functies, die tv-kijken nog leuker en makkelijker maken.

Tv-kijken anno 2021 is volgens onze Productmanager Jeffrey Leentjes vooral een persoonlijk ding.

“Geweldig toch?!” Aan enthousiasme bij Jeffrey geen gebrek. Met de geur van versgemaaid gras en een stiekem voorjaarszonnetje op de veranda begint ons gesprek. “Is dat niet mooi? Ik kan vanaf hier gewoon tv-kijken op mijn tablet. App openen, programma kiezen en gaan.”

“Iedereen doet z’n eigen ding”
Jeffrey Leentjes
Productmanager TV

Jeffrey, nu vader van twee, maar groeide zelf op met analoge tv. “Bij ons thuis zaten we iedere dag om acht uur stipt voor de buis voor het achtuurjournaal. Wie er niet bij was had pech gehad. Terugkijken of begin gemist bestond natuurlijk niet. Wat dat betreft is er heel wat veranderd.”

Tv-kijken hoe jij dat wilt

Niet alleen de techniek, maar ook de manier waarop we televisie ervaren is veranderd. Jeffrey vertelt: “Tv-kijken is persoonlijker en individueler geworden. We willen zelf bepalen wat we kijken en wanneer. ‘Tv op de Netflix-manier’ noem ik het.”

“Ik zie het aan mijn eigen kinderen. Ze kijken vaak sport of live programma’s. Als ze iets gemist hebben, kijken ze het later terug wanneer ze tijd hebben. Met de app op een smartphone of tablet, of op de computer. Het maakt niet uit. Ook op vakantie in Spanje kijken ze gewoon op hun smartphone hun favoriete programma’s.”

Favoriete functie

“Ik zelf gebruik regelmatig live pauzeren. Ook heb ik mijn eigen zendervolgorde ingesteld met mijn favoriete kanalen op een rij. Die lijst werkt niet alleen op de ontvanger, maar ook in de DELTA TV-app en in de browser op de computer. Superhandig als je vaak naar dezelfde zenders kijkt.”

Klanten helpen ons verbeteren

Om alle functies te kunnen bouwen is het belangrijk om te weten wat klanten willen. “Als productmanager is het mijn taak om ons tv-product en de klantervaring zo goed mogelijk te maken. Daarom schakel ik regelmatig met onze klantenservice en lees ik feedback van onze klanten. Die feedback gebruik ik om interactieve tv te blijven verbeteren en extra functies toe te voegen. Als ik weet wat klanten willen, kunnen we daar ook onze prioriteiten op aanpassen. En ik ben persoonlijk betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe functies.”

Nieuwe functies DELTA Interactieve TV:

  • Horizontale tv-gids
    Kies helemaal zelf of je de tv-gids horizontaal of verticaal wilt zien.
    Open de gids en gebruik de OPT-button op je afstandsbediening om van weergave te wisselen.
  • Snelheid
    Navigeren en zappen gaat voortaan makkelijker en sneller door verschillende verbeteringen onder de motorkap.

Horizontale tv-gids

Een voorbeeld van zo’n nieuwe functie is de horizontale tv-gids. “Uit onderzoek blijkt dat veel klanten dat prettig vinden”, vertelt Jeffrey. “Die horizontale tv-gids gaan we dan ook als optie introduceren op de tv-ontvanger. Je kunt dan zelf kiezen of je een horizontale of verticale gids op je scherm wilt zien.”

“Er zijn nog zoveel mogelijkheden voor de toekomst van tv”

“Hoe interactieve tv er in de toekomst uitziet?” Een korte pauze en dan een glimlach op Jeffrey’s gezicht: “Klanten verwachten een nog breder aanbod aan zenders in de hoogst mogelijke kwaliteit. Plus we blijven werken aan de gebruiksvriendelijkheid van interactieve tv op alle apparaten. Er kan nog zó veel met interactieve tv. Ik heb het gevoel dat we pas net begonnen zijn! De toekomst ziet er zonnig uit.”

Televisie kijken waar en wanneer je wilt

Met de DELTA TV App kijk je naar meer dan honderd zenders via laptop, mobiel of laptop.