Kies je webmail
DELTA levert in heel Zeeland 1 Gbps via de kabel

DELTA levert in heel Zeeland 1 Gbps via de kabel

29 november 2018

DELTA levert vanaf 1 december als eerste provider van Nederland 1 Gbps via de kabel. Daarmee is onze maximaal haalbare snelheid meer dan verdubbeld van 400 Mbps naar 1000 Mbps. De internetsnelheid van glasvezel, maar dan gewoon via je coax-kabel. Met deze netwerkupgrade loopt Zeeland voorop in het aanbieden van supersnel internet. Het verhogen van de capaciteit is belangrijk omdat het internetgebruik explosief blijft groeien met 40 procent per jaar. Dankzij een nieuwe technologie (DOCSIS 3.1) kunnen we nu veel hogere internetsnelheden behalen over het bestaande kabelnetwerk dan voorheen. Hiervoor is het dus niet nodig om de bekende glasvezelkabel tot achter je voordeur door te trekken.

Landelijke primeur

Ludolf Rasterhoff, directeur Telecom bij DELTA, is trots op deze mijlpaal: “Dankzij deze stap is Zeeland de eerste provincie in Nederland die aan alle inwoners 1 Gbps internetsnelheid kan leveren. De rest van Nederland zal in de komende jaren volgen, maar wij hebben de primeur met deze snelheid over coax. Het internet in onze provincie wordt hierdoor niet alleen sneller, maar ook stabieler en dus betrouwbaarder.” Deze upgrade is mogelijk doordat we afgelopen zomer afscheid namen van het analoge radio- en tv-signaal. Zeeland werd toen als eerste provincie volledig digitaal. Hierdoor ontstond ruimte op het netwerk voor beter en sneller internet. Ook werken we aan ons Next Generation Netwerk door op 15.000 plaatsen in Zeeland de apparatuur te vernieuwen. Door deze operatie loopt het beste netwerk van Zeeland nu weer landelijk voorop en is de provincie helemaal klaar voor de digitale toekomst.

Meld je direct aan voor supersnel internet

Wil jij ook profiteren van dit supersnelle internet? Als klant van DELTA kun je je direct aanmelden via delta.nl/fiberspeed. Nadat je je hebt aangemeld krijg je van ons een nieuw modem gratis in bruikleen. Voor meer informatie kun je natuurlijk ook contact opnemen met onze klantenservice.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.