Kies je webmail
DELTA Ride for the Roses 2021: een speciale editie voor Ester en haar familie

DELTA Ride for the Roses 2021: een speciale editie voor Ester en haar familie

02 augustus 2021

Update 10-8-2021: de organisatie van de DELTA Ride for the Roses heeft vanwege de onzekere coronasituatie moeten besluiten om de editie van dit jaar in een andere vorm door te laten gaan. Lees op de DELTA Ride for the Roses website meer over het aangepaste evenement.

De jaarlijkse benefietfietstocht DELTA Ride for the Roses staat weer voor de deur! In september fietsen een paar duizend deelnemers door Zeeuws-Vlaanderen en de Bevelanden om geld op te halen voor kankeronderzoek. Als trotse hoofdsponsor stelt DELTA graag enkele deelnemers aan je voor. Vandaag het verhaal van de 45-jarige Ester Koopman uit Axel, voor wie deze editie extra bijzonder wordt.

Fietste je al vaker mee, Ester? 

‘Zeker, dit wordt de vijfde keer. We doen ieder jaar met zo’n beetje de hele familie mee: mijn zus, haar kinderen, mijn eigen kinderen, mijn moeder, mijn tante... We maken er altijd een echt familie-uitje van.’

Dat klinkt gezellig! Hoe bereiden jullie je voor?

‘Nou, de voorbereiding zit ‘m vooral in het klaarmaken van eten en drinken. De fietstocht doen we namelijk lekker op ons gemak, ook omdat we met jonge kinderen fietsen en met familieleden die op leeftijd zijn. Onderweg pauzeren we uitgebreid — dan gaan we lekker met z’n allen picknicken op een kleedje. Lekkere broodjes, sapjes en vooruit: een flesje wijn voor na de finish.’ 

Is er een speciale reden dat jullie - zo vaak ook - meedoen? 

‘De eerste keer deden we mee voor mijn vader, die lang geleden prostaatkanker heeft gehad. Hij had het echt zwaar. Bij dit evenement krijg je altijd een rugnummer opgespeld waarop je kunt schrijven voor wie je meedoet. “Ik doe mee voor opa Hannes” schreven we erop, zoals we hem in de familie noemden. Hij is er uiteindelijk helemaal bovenop gekomen en is zelfs als vrijwilliger voor het evenement gaan werken. [caption id="attachment_10873" align="aligncenter" width="1920"]Ester Koopman deelnemer DELTA ride for the Roses Foto: Evert van Moort[/caption] In de jaren daarna kenden we altijd wel iemand die ook met kanker te maken kreeg. Zo hebben we een editie meegedaan voor de schooljuf van mijn kinderen. Deze keer komt het helaas weer heel dichtbij. Mijn vader werd in november 2019 opnieuw gediagnosticeerd met kanker, longkanker dit keer. Daar is hij enkele maanden later aan overleden. “Opa Hannes” zal weer op onze rugnummers staan.’ 

Dat moet zwaar zijn, straks op het evenement.

‘Ja, het zal dit jaar extra zwaar en emotioneel zijn. Toch kijk ik ernaar uit. De sfeer is altijd erg vriendelijk en gemoedelijk. Publiek fietst soms een stukje mee, langs de weg klinkt hier en daar muziek. We zien het echt als een uitje. Het evenement voelt ook altijd heel bijzonder. De meeste deelnemers zullen een speciale reden hebben om mee te fietsen. Dat voel je aan alles, maar vooral bij de start. Dan sta je daar met zijn allen op het plein in Terneuzen, te luisteren naar een Zeeuwse artiest die live The Rose van Bette Midler zingt. Het is dan muisstil, je ziet de emotie bij mensen om je heen. Maar het mooie is: op dat moment wordt het verdriet door de grote groep gedragen. Daar voel ik me door gesteund. Ik verwacht dat dat dit jaar ook zo zal zijn.’ Dat hopen we voor jullie. Sterkte, maar ook veel plezier!

DELTA Ride for the Roses is hét jaarlijkse fietsevenement voor jong en oud met één gemeenschappelijk doel: geld ophalen voor een versnelling in kankeronderzoek. Dankzij sponsoren gaat 100 procent van het geld dat deelnemers ophalen door zichzelf te laten sponsoren naar KWF Kankerbestrijding, die het geld besteedt aan wetenschappelijk onderzoek. Clubs, bedrijven én particulieren kunnen meedoen aan verschillende fietsafstanden. Dit jaar kunnen deelnemers aan het hoofdevenement van DELTA Ride for the Roses kiezen uit vier routes (van 25, 50, 80 of 120 kilometer) in twee verschillende gebieden. Op 11 september wordt er door de Bevelanden gefietst, vertrekkend vanuit Goes, en op 12 september door Zeeuws-Vlaanderen, met Terneuzen als startplaats. Daarnaast zijn er speciale edities: op 10 september is de Ladies Night Ride (15 of 30 kilometer) en op 11 september de Kids Ride (15 of 25 kilometer), waaraan de hele familie mee kan doen. Voor elk van deze fietstochten kun je je nog inschrijven. DELTA Ride for the Roses wordt sinds 2009 georganiseerd met DELTA als trotse sponsor. Vorig jaar ging DELTA een nieuwe verbintenis voor drie jaar aan.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.