Kies je webmail
DELTA Ride for the Roses 2021: Judith weet hoeveel impact meedoen kan hebben

DELTA Ride for the Roses 2021: Judith weet hoeveel impact meedoen kan hebben

05 augustus 2021

Update 10-8-2021: de organisatie van de DELTA Ride for the Roses heeft vanwege de onzekere coronasituatie moeten besluiten om de editie van dit jaar in een andere vorm door te laten gaan. Lees op de DELTA Ride for the Roses website meer over het aangepaste evenement.

De jaarlijkse benefietfietstocht DELTA Ride for the Roses staat weer voor de deur! In september fietsen een paar duizend deelnemers door Zeeuws-Vlaanderen en de Bevelanden om geld op te halen voor kankeronderzoek. Als hoofdsponsor stelt DELTA graag enkele deelnemers aan je voor. Vandaag het verhaal van Judith Snoeck (27), een ‘trotse Zeeuw’ met een speciale liefde voor het evenement.

We begrepen dat je dit jaar niet alleen meefietst, maar ook vrijwilligerswerk doet voor DELTA Ride for the Roses?

‘Klopt! Ik ben vrijwilligerscoördinator voor de DELTA Ladies Night Ride en voer daarnaast nog andere werkzaamheden uit. Dit hele evenement draait op vrijwilligers, van de motorrijders tot de mensen die de dranghekken plaatsen en weer opruimen. Dat is te gek, toch? En net zoals de deelnemers, hebben al die vrijwilligers een eigen motivatie om hun steentje bij te dragen, een eigen verhaal.’

Wat is jouw motivatie?

‘Ik wil graag iets goeds doen voor een ander, liefst iets dat ook maatschappelijke impact heeft. Met een deelname aan DELTA Ride for the Roses kun je dat bereiken. En als trotse Zeeuw - ik ben geboren in Heinkenszand en nu woonachtig in Goes - vind ik het mooi hoe het evenement leeft in tal van Zeeuwse dorpen. Dat al het door de deelnemers opgehaalde geld naar KWF Kankerbestrijding gaat, ligt me bovendien nauw aan het hart. [caption id="attachment_10925" align="alignnone" width="439"] Deelnemer Judith Snoeck Foto: Evert van Moort[/caption] In 2019 kreeg de vader van een goede vriend van mij kanker. Ik hoorde het nieuws vlak voordat de fietstocht van start ging. Met zijn goedkeuring droeg ik mijn deelname aan de editie van 2019 aan hem op. Ik zal nooit vergeten hoe hij me opwachtte bij de finish — hij was zo blij! Zo zie je maar hoe iets heel kleins als meedoen aan een fietstocht toch veel impact kan hebben. Twee weken later overleed hij. Op zijn crematie werd het nummer gedraaid dat altijd bij de start van DELTA Ride for the Roses wordt gespeeld: The Rose. Met toestemming van zijn familie doe ik dit jaar weer mee voor hem, zijn naam zal op mijn rug staan.’

Wat een bijzonder verhaal Judith.  We horen inderdaad van meer deelnemers dat ze een persoonlijke drive hebben om hier aan mee te doen. Is dat wat dit evenement zo mooi maakt?

‘Dat denk ik wel. Natuurlijk is een belangrijk doel van DELTA Ride for the Roses geld ophalen voor kankerbestrijding. Dat is elk jaar weer een hoog bedrag, mede dankzij sponsoren en vrijwilligers die ervoor zorgen dat de organisatie zo goedkoop mogelijk blijft. Maar voor mij persoonlijk is het ook een evenement waar mensen steun kunnen vinden, een dag die gelegenheid biedt om op een laagdrempelige manier over kanker te praten. Je hoort overal om je heen hoe mensen die gelegenheid aangrijpen. Bij de start, als je met z’n allen op het plein staat, maar ook tijdens de fietstocht, waar net zo makkelijk óók een grapje en een dolletje wordt gemaakt.’ 

Hoe is de sfeer onderweg?

‘Gezellig! Vooral in de dorpen. Er is een heleboel entertainment langs de weg. Bij de tussenstops staan muziekorkesten, de terrassen onderweg zitten lekker vol. Voor mij is de sfeer op zijn best tijdens de Ladies Night Ride. Je weet: vrouwen zorgen altijd voor de gezelligheid.’

Wat zijn voor jou de highlights op de route van dit jaar?

Dit jaar gaan alle routers van de Midden Zeeland-editie door de mooie Zak van Zuid-Beveland, waar ik zelf ook altijd graag op mijn racefiets doorheen fiets. Ik geniet daar van de dijken, de fruitbomen en de wegvliegende fazanten. Wie voor de 120 kilometer-route kiest, fietst over de Kattendijksedijk. Bij goed weer zie je vanaf daar de mooie Zeelandbrug over de Oosterschelde.’  Geniet ervan straks, en succes met je werkzaamheden!

DELTA Ride for the Roses is hét jaarlijkse fietsevenement voor jong en oud met één gemeenschappelijk doel: geld ophalen voor een versnelling in kankeronderzoek. Dankzij sponsoren gaat 100 procent van het geld dat deelnemers ophalen door zichzelf te laten sponsoren naar KWF Kankerbestrijding, die het geld besteedt aan wetenschappelijk onderzoek. Clubs, bedrijven én particulieren kunnen meedoen aan verschillende fietsafstanden. Dit jaar kunnen deelnemers aan het hoofdevenement van DELTA Ride for the Roses kiezen uit vier routes (van 25, 50, 80 of 120 kilometer) in twee verschillende gebieden. Op 11 september wordt er door de Bevelanden gefietst, vertrekkend vanuit Goes, en op 12 september door Zeeuws-Vlaanderen, met Terneuzen als startplaats. Daarnaast zijn er speciale edities: op 10 september is de Ladies Night Ride (15 of 30 kilometer) en op 11 september de Kids Ride (15 of 25 kilometer), waaraan de hele familie mee kan doen. Voor elk van deze fietstochten kun je je nog inschrijven. DELTA Ride for the Roses wordt sinds 2009 georganiseerd met DELTA als trotse sponsor. Vorig jaar ging DELTA een nieuwe verbintenis voor drie jaar aan.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.