Kies je webmail
DELTA Ride for the Roses levert 192.503 euro op voor kankeronderzoek

DELTA Ride for the Roses levert 192.503 euro op voor kankeronderzoek

13 juni 2022

Deelnemers aan de 2022-editie van de Zeeuwse fietsevenement DELTA Ride for the Roses hebben bijna twee ton opgehaald voor kankeronderzoek. Samen met trotse hoofdsponsor DELTA kijkt de organisatie terug op een geslaagde editie. ‘De Zeeuwen hebben zich weer zeer saamhorig getoond.’ Onder de stralende zon voltrok zich afgelopen weekend een nieuwe editie van de jaarlijkse DELTA Ride for the Roses. Zo’n vijfduizend deelnemers - van jong tot oud - fietsten verschillende routes door Zeeland, onderweg aangemoedigd door hun vrienden, familie, buurtgenoten en sponsoren. Met hun deelname halen ze geld op voor kankeronderzoek.  

Versnelling in kankeronderzoek

Voor het eerst werd er dit jaar gefietst door de langste tunnel van Nederland, de Westerscheldetunnel. Nieuw was ook de DELTA Kids Ride op de zaterdagmiddag. Complete families (jazeker, ook oma en opa!) deden mee aan dit nieuwe programmaonderdeel, evenals jeugdteams van plaatselijke sportclubs. Zoals elk jaar zagen we allerlei verschillende type deelnemers door het mooie Zeeland fietsen. De een schoot op haar racefiets voorbij, de ander fietste op zijn gemakje op de fiets waar normaal gesproken de boodschappen mee worden gedaan. Wat hen bindt, naast een zekere mate van sportiviteit natuurlijk, is een drive om een versnelling in kankeronderzoek teweeg te brengen.  

‘Saamhorige Zeeuwen’

Dit jaar leverde DELTA Ride for the Roses 192.503 euro op. Dat is tienduizenden euro’s meer dan normaal! Henk Remijnsen, voorzitter van het koepelbestuur van het evenement, was maar wat trots toen we hem vanmorgen spraken. ‘DELTA Ride for the Roses laat elk jaar weer zien hoe saamhorig de Zeeuwen zijn. Prachtig.’ Het geld dat deelnemers ophalen komt ten goede aan verschillende onderzoeken die worden gefinancierd door KWF Kankerbestrijding. Zo gaat het geld dat is opgehaald voor de reguliere DELTA Ride for the Roses op zaterdag en zondag naar het onderzoek naar alvleesklierkanker. De opbrengsten van de DELTA Ladies Night Ride op vrijdag gaan naar gynaecologische kanker, en die van de nieuwe DELTA Kids Ride naar de strijd tegen kinderkanker.  

Betere kwaliteit van leven

‘Zo dragen we met zijn allen bij aan minder kanker, meer genezing en een betere kwaliteit van leven voor mensen met, en na kanker,’ aldus Remijnsen. Op de site van DELTA Ride for the Roses kun je meer lezen over het evenement en de bijdrage aan KWF Kankerbestrijding. Zien we jullie volgend jaar weer op de fiets? Voor nu: lekker uitrusten, en genieten van een hopelijk mooie zomer.

DELTA houdt van vooruitgang, het beste uit jezelf halen en van verbinding. En omdat we een Zeeuws bedrijf zijn, werken we graag samen met de Zeeuwse gemeenschap. Daarom zijn we reeds jaren trotse sponsor van DELTA Ride for the Roses. Daarnaast sponsoren we filmfestival Film by the Sea (september), de razend gezellige DELTA Dikke Banden Races (juni t/m september) en de Kustmarathon Zeeland (oktober). Middels het DELTA Fiber Fonds bieden we stichtingen en non-profit organisaties hulp bij digitalisering.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.