Deze on demand series en films mag je in 2021 niet missen

Hoewel door de coronacrisis de productie van veel nieuwe films en televisieseries vertraging opliep, staat er genoeg op de agenda om in 2021 naar uit te kijken. Wij zetten alvast een paar series en films uit binnen- en buitenland voor je op een rij. 

The Dig: sterrencast in film over archeologische schat

The Dig vertelt het verhaal over een van de meest bijzondere archeologische vondsten uit de moderne Engelse geschiedenis. In de film huurt weduwe Edit Pretty (Carey Mulligan) de gepassioneerde archeoloog Basil Brown (Ralph Fiennes) in om haar landgoed te onderzoeken naar verborgen schatten. Brown verwacht er weinig van, tot hij na lang graven stuit op twee Angelsaksische begraafplaatsen uit de 6e en 7e eeuw. Het nieuws gaat snel de wereld over, wat alle verhoudingen op scherp zet.

Te zien op Netflix vanaf 29 januari

WandaVision: zappen tussen werkelijkheden

Het is lastig om te omschrijven waar WandaVision, de nieuwste serie uit het Marvel-universum, precies over gaat. De serie speelt zich af na de gebeurtenissen van Avengers: Endgame (2019), met Elizabeth Olsen en Paul Bettany in hun rollen als superhelden Wanda Maximoff en Vision. Verwacht in ieder geval niet dezelfde spectaculaire actie uit de Avengers-films: volgens de makers is de serie een grabbelton van genres, waarin als het ware continu gezapt wordt tussen allerlei alternatieve werkelijkheden. En dat dat nogal vaag klinkt, is volgens de makers precies de bedoeling.

Toch behoefte aan klassieke actie van je favoriete superhelden? Naast WandaVision verschijnen er in 2021 maar liefst drie andere spin-offs met bekende helden en superschurken uit de Avenger-films: The Falcon & the Winter Soldier (maart), Loki (mei) en Hawkeye (herfst).

Te zien op Disney+ vanaf 15 januari

Nieuwe serie over The Lord of the Rings

Superfans van de boeken en films kijken sinds de aankondiging in 2017 verwachtingsvol uit naar The Lord of the Rings televisieserie die volgend jaar uitkomt. Over de plot en personages is verrassend genoeg nog weinig bekend, al speelt het verhaal zich volgens geruchten duizenden jaren af voor de gebeurtenissen in The Fellowship of the Ring. Leuk detail: het budget voor de serie staat op ruim een miljard dollar. Fans van Tolkiens meesterwerk kunnen gerust zijn: het Tolkien Estate (dat het nalatenschap van de auteur beheert) werkt actief mee aan het project.

Te zien in 2021 op Amazon Prime

Nieuwe Star Wars spin-off 

Star Wars-fans opgelet: volgend jaar komt de serie Star Wars: Andor uit, een spin-off die zich vijf jaar afspeelt voor de gebeurtenissen in de film Rogue One: A Star Wars Story (2016). De serie volgt de avonturen van de dappere en ietwat eigenwijze piloot Cassian Andor (Diego Luna), en zijn belangrijke rol bij de groei van de Rebel Alliance. Naar verluidt zal het eerste seizoen 12 afleveringen tellen.

Te zien in najaar 2021 op Disney+

Red Light

Begin volgend jaar kun je Carice van Houten en Halina Reijn zien in de spannende nieuwe Nederlandse serie Red Light. De serie duikt in de duistere onderwereld van prostitutie, mensensmokkel en uitbuiting in Amsterdam en Antwerpen, en laat zien hoe de levens van drie verschillende vrouwen via een mysterieuze reeks van gebeurtenissen met elkaar verstrengeld raken. Van Houten en Reijn zijn naast hoofdrolspelers ook producent – hun productiehuis Man Up (waar ook de succesvolle thriller Instinct (2019) verscheen) is verantwoordelijk voor het project.

Vanaf 15 februari op NPO 1 / NPO Start

Met DELTA Interactieve TV kijk je wat je wilt, wanneer je wilt. Neem je favoriete programma’s op om eindeloos terug te kijken, of kijk tot zeven dagen uitzendingen terug met programma gemist.

Met DELTA Interactieve TV kijk je wat je wilt, wanneer je wilt. Neem je favoriete programma’s op om eindeloos terug te kijken, of kijk tot zeven dagen uitzendingen terug met programma gemist.

Televisie kijken waar en wanneer je wilt

Aflevering gemist? Met de vernieuwde DELTA TV App kijk je naar meer dan honderd zenders via laptop en mobiel. Je kunt live tv pauzeren, programma's opnemen en gemiste uitzendingen terugkijken of vanaf het begin starten.