Deze zomer op tv: nieuwe en vertrouwde tv-programma’s

Met de zomer in aantocht gooien alle omroepen hun programmering weer om. Dat betekent traditiegetrouw veel herhalingen, maar ook zeker een aantal nieuwe programma’s en nieuwe afleveringen van bestaande programma’s. Hieronder volgt een greep van al het nieuws dat je deze zomer op je televisie kunt bekijken. 

We Want More

Vanaf 12 juni – elke vrijdagavond om 20:30 op SBS6
Deze zomer kun je elke vrijdagavond genieten van de nieuwe zangwedstrijd We Want More. Iedereen kan meedoen: jong of oud, solist of koor, pop of gospel; niets is te gek. De jury bestaat uit Davina Michelle, André Hazes, Ali B, Trijntje Oosterhuis en Henk Poort. Willen minstens vier juryleden meer horen? Dan gaat de kandidaat naar de volgende ronde. Half augustus is de finale. De winnaar krijgt maar liefst 100.000 euro!

The Great British Bake Off

Vanaf 21 juni – elke zondag – 21.20 – NPO 1
Omroep Max zendt deze zomer het tiende seizoen van het smakelijke The Great British Bake Off uit. In de Britse variant van Heel Holland Bakt, maken amateurbakkers elke week een signatuuropdracht, een technische opdracht en een spektakelstuk. Het seizoen begint met dertien kandidaten, na tien weken maken drie finalisten uit wie zich de beste bakker van Engeland mag noemen. 

Op1 

Vanaf 6 juli – elke werkdag – 22.20 uur op NPO 1
Goed nieuws voor de kijkers van Op1. Eigenlijk zou de talkshow in de zomer plaatsmaken voor het EK Voetbal en de Tour de France. Maar omdat die evenementen zijn uitgesteld – en de kijker behoefte heeft aan actualiteit – gaat het programma de hele zomer door. In juli en augustus zien we wel twee nieuwe presentatieduo’s: Margje Fikse en Kefah Allush (elke dinsdag) en Nadia Moussaid en Pieter van der Wielen (elke vrijdag). Giovanca en Tijs van den Brink zijn in de zomer niet te zien. In tegenstelling tot Op1, stopt de talkshow Beau (RTL 4) vanaf 10 juli.

 

De slimste mens

Vanaf 13 juli – elke werkdag – 20.30 – NPO 2
Presentator Philip Freriks en jurylid Maarten van Rossem zijn inmiddels voor miljoenen Nederlanders vaste prik tijdens hun zomeravond. Meer en minder bekende Nederlanders strijden zeven weken lang om de titel ‘De slimste mens’. De laatste editie werd afgelopen winter gewonnen door politiek verslaggeefster Marieke de Zilver. Welke kandidaten dit jaar meedoen is nog niet bekend. 

TV Toppers

Vanaf 18 juli – elke zaterdag – 20.30 – NPO 1
In dit programma maakt Anita Witzier samen twee bekende Nederlanders een reis door 70 jaar televisiegeschiedenis van de publieke omroep. De gasten vertellen hun persoonlijke verhaal bij de fragmenten die ze hebben meegenomen. Volgens de presentatrice wordt het een ‘trip down memory lane’ waar veel mensen tijdens de cornatijd extra van gaan genieten. Het programma was tussen 2004 en 2007 ook al op de buis en werd toen gepresenteerd door Jos Brink. 

Zomergasten

Vanaf 19 juli – elke zondag – 20.15 – NPO 2
Al 32 jaar een begrip op de Nederlandse televisie. Een bekend of interessant persoon wordt drie uur lang live geïnterviewd aan de hand van zijn of haar favoriete televisiefragmenten. Janine Abbring presenteert de show voor het vierde jaar op rij. De meest gedenkwaardige aflevering van de afgelopen jaren, was ongetwijfeld de uitzending met de inmiddels overleden Eberhard van der Laan. Wie er dit jaar te gast zijn, is nog niet bekend.

Hello Goodbye

Vanaf 21 juli – elke dinsdag – 20.30 – NPO 1
Voor je portie ontroerende verhalen kun je deze zomer weer terecht bij Joris Linssen. Zes weken lang zie je in Hello Goodbye de persoonlijke verhalen van mensen die op Schiphol iemand opwachten of op het punt staan om te vertrekken. Eén van de afleveringen is opgenomen tijdens de coronacrisis toen de repatriëringsvlucht uit Marokko landde. Dat levert natuurlijk extra bijzondere verhalen op. 

Toch nog een sportzomer?

Ben je benieuwd naar welke sport je deze zomer – ondanks de coronacrisis – op televisie kunt verwachten? Daar hebben we een apart artikel over geschreven. 

DELTA Pluspakket

Haal extra zenders in huis voor het gehele gezin. Zo hoef je jezelf nooit meer af te vragen of er iets leuks op de televisie te zien is!