Streamdienst

Dit valt er te zien bij de nieuwe streamingdiensten Disney+ en Apple TV+

Twee nieuwe streamingdiensten zijn deze maand in Nederland van start gegaan: Apple TV+ en Disney+. Hoe werkt het, wat kost het en wat valt er te zien? Deze 2 series moet je vast zien. 

Apple TV+ en The Morning Show

Het aanbod van Apple TV+ is nog beperkt, maar het bedrijf belooft elke maand nieuwe ‘Apple Originals’ uit te brengen. Series die we dus nog niet kennen van tv of andere streamingdiensten, maar die — met enorme budgetten — nieuw gemaakt worden, exclusief voor Apple TV+.

In het huidige aanbod springt The Morning Show het meest in het oog. Een serie met in de hoofdrollen Jennifer Aniston en Reese Witherspoon, tevens producenten van de show, en Steve Carell, die je vast kent van The Office. Het verhaal draait om een wegens seksueel wangedrag ontslagen televisiepresentator (gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Matt Lauer, presentator van het Amerikaanse The Today Show) en zijn vrouwelijke collega’s die daarop de macht in televisieland lijken te grijpen. Die machtsstrijd wordt goed neergezet in de eerste afleveringen, waardoor je gelijk het verhaal wordt ingezogen.

Hoe kijk je Apple TV+ en wat kost het?

Apple TV+ kijk je via de voorgeïnstalleerde Apple TV-app op je Apple-computer of -telefoon, op je smart-tv of gewoon in de browser. Als je geen geschikte smart-tv hebt, maar wel Apple TV, het kleine kastje dat je aansluit op je televisie, dan kun je de shows van Apple TV+ vanaf je computer of telefoon ook naar je televisie streamen. (Hier lees je meer over de diverse streamingmogelijkheden.) Op je telefoon of laptop kun je trouwens ook series downloaden om ze later, offline te bekijken. Voor Androidgebruikers is er vooralsnog geen app om Apple TV+ bijvoorbeeld via Chromecast op tv te kijken.

Apple TV+ kun je een week gratis proberen. Daarna kost het 4,99 euro per maand. Wie op of na 10 september dit jaar een nieuwe Apple-product gekocht heeft, bijvoorbeeld een iPhone, iPad of een Mac(book), krijgt automatisch een jaar lang gratis Apple TV+. (Wist je dat we bij DELTA Mobiel alle nieuwe iPhones te koop hebben?)

Disney+, met Disney-klassiekers en The Mandalorian

Ook Disney is een eigen streamingdienst begonnen: Disney+. Nederlanders zijn de eerste in Europa die er gebruik van kunnen maken. Wat vele kinderen én hun ouders genoegen zal doen: je vindt op Disney+ ten eerste alle klassiekers, zoals Bambi, Sneeuwwitje, Lady en de Vagebond, maar ook een moderne Disney-classic als Frozen. Daarnaast zijn de Star Wars-films en -series en het beste van Pixar, Marvel en National Geographic te zien.

Op Disney+ verschijnen ook zogeheten originals. De opvallendste: The Mandalorian, een Star Wars-spinoff geregisseerd door Jon Favreau, bekend van onder meer Iron Man en de nieuwe editie van The Lion King. Het verhaal van The Mandalorian speelt zich af vijf jaar nadat de Rebellenalliantie het Keizerrijk ten val bracht in Star Wars: Return of the Jedi. We volgen een gemaskerde premiejager die sterk lijkt op Star Wars-personage ‘Boba Fett’. In de eerste, overwegend positieve kritieken wordt de show een originele ruimte-western genoemd — dat belooft wat!

Hoe kijk je Disney+ en wat kost het?

Disney+ kost 6,99 euro per maand maar kun je ook eerst een weekje gratis proberen. Vooralsnog kun je je account delen met familieleden, al is het onduidelijk of dat altijd mogelijk blijft. Disney+ kun je in de browser op je computer kijken, of via een speciale app op je smart-tv (van Samsung of LG, of op een tv uitgerust met Android TV). Wie een Chromecast heeft of een Apple TV, kan shows vanaf de smartphone (iOS of Android) naar de televisie streamen.

Met DELTA Interactieve TV kijk je wat je wilt, wanneer je wilt. Neem je favoriete programma’s op om eindeloos terug te kijken, of kijk tot zeven dagen uitzendingen terug met programma gemist.