Dit zijn de vier gametrends van 2021

Of we het nu op onze smartphone, pc of spelcomputer doen: gamen is populairder dan ooit. Met de aanhoudende lockdown én de komst van nieuwe consoles van Sony en Microsoft, zullen we in 2021 zeker niet minder gaan gamen. Hieronder vier trends die het komende gamejaar mede gaan bepalen.

Het oog wil ook wat

Met de komst van zowel de PlayStation 5 als de nieuwe Xbox hebben gameliefhebbers dit jaar twee krachtige consoles om uit te kiezen. De eerste games die op deze spelcomputers zijn uitgebracht, zoals Horizon Forbidden West en Assassin’s Creed: Valhalla, zien er oogverblindend uit. Wie in het gelukkige bezit is van één van deze twee supercomputers, mag zich dit jaar verheugen op nog meer prachtige graphics. 

Let op de kleintjes

Indie games, spellen die niet door de studio’s maar juist door kleinere, onafhankelijke ontwikkelaars zijn gemaakt, zijn van alle tijden. Maar door game-platforms als Steam en het grote aanbod van indie games op de Nintendo Switch, bereiken ze een steeds groter publiek. Zo was de multiplayer Among Us, waar je als bemanningslid óf bedrieger probeert te overleven op een ruimteschip, misschien wel dé hit van 2020. Ook dit jaar kan je uit deze hoek een paar grote verrassingen verwachten.

Girl power

Who run the world? Girls! Wie denkt dat gamen alleen iets voor jongens is, loopt hopeloos achter. Bijna de helft van de gamers is tegenwoordig vrouwelijk. Dit zie je ook terug in de spellen zelf, waar we steeds vaker met een vrouwelijke held kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan het tweede deel van The Last of Us, één van de grootste releases van vorig jaar. 

Streamen, streamen en nog eens streamen

Het is heel fijn dat je allang niet meer naar de winkel hoeft om een nieuwe game te kopen. Dat doe je gewoon online. Vervelend als je vervolgens uren moet wachten tot de game gedownload is én je op de spelcomputer maar beperkte ruimte beschikbaar hebt. In 2021 gaan we daarom steeds vaker games streamen, net als dat eerder met muziek, films en series gebeurde. De komst van steeds sneller internet, geeft deze ontwikkeling nog wat extra wind in de rug.

Is jouw internetverbinding al klaar voor je game-avonturen van dit jaar?

DELTA Flexpakket

Behoefte aan extra snelheid? Met een druk op de knop is het geregeld. Het DELTA Flexpakket is internet, tv en bellen zoals jij dat wil. De onderdelen zijn maandelijks aan of uit te zetten of aan te passen zonder gedoe of extra kosten.