Kies je webmail
Dit zijn de vier online trends van 2020

Dit zijn de vier online trends van 2020

21 december 2020

Dat een belangrijk deel van ons leven zich online afspeelt, is niet per se iets nieuws. Maar nu we door corona dit jaar extra veel binnen zitten, gaan sommige online trends nóg sneller. We vierden digitale verjaardagen met vrienden en familie, leerden de digitale etiquette voor videobellen met collega’s en shopten meer online dan ooit. In dit artikel zetten we de vier online trends van 2020 op een rij.

Digitaal borrelen en pubquizzen

2020 zal zeker niet als het meest gezellige jaar de geschiedenisboeken ingaan. Door de coronamaatregelen konden veel sociale activiteiten de afgelopen maanden niet doorgaan. Maar we blijven gezelschapsdieren en dus zochten we de gezelligheid dit jaar massaal online op. We borrelden via videocall of speelden online bingo’s en pubquizzen. Games die je samen online kan spelen waren dit jaar enorm populair. En tijdens de komende feestdagen zullen veel Nederlanders via een scherm het glas met elkaar heffen. Tips nodig om sociaal contact te houden in quarantainetijd? Check dan onze eerdere blog. 

Online tools voor onze gezondheid

Dit jaar zijn we meer dan ooit met onze gezondheid bezig. We doen natuurlijk ons best om niet besmet te raken met het coronavirus. En voor veel mensen is gezonder proberen te leven één van de manieren om dit te doen. Ook voor onze gezondheid gebruiken we massaal online tools. De CoronaMelder die pas een paar maanden geleden door de overheid werd geïntroduceerd, is zelfs de op één na meest gedownloade app van 2020 voor iPhone-gebruikers. Online zijn er ook tal van mogelijkheden om fysiek en mentaal gezond te blijven. Van meditatie- en fitnessapps tot sportscholen die tijdens de lockdowns hun lessen online aanboden. We hadden het eerder dit jaar al over hoe je ook vanuit huis kan werken aan je conditie. 

Records breken met online shoppen

We deden het al, maar zijn het dit jaar nog veel meer gaan doen. 2020 breekt op het gebied van online shoppen alle records. Van online boodschappen doen tot het bestellen van allerlei spullen die bij 2020 zijn gaan horen: van legpuzzels en bordspellen tot fitnessapparatuur voor thuis en, natuurlijk, mondkapjes. Ondernemers die tijdens de lockdown hun zaak gedwongen moesten sluiten, konden online toch nog wat van hun producten blijven verkopen. Door klanten online te laten bestellen of hun website tot een webshop om te bouwen. Het massale online shoppen had dit jaar ook een nadeel: het aantal nep-webshops nam flink toe. Lees hier hoe je zo’n nep-webshop herkent.

De digitale thuiswerkplek

Het woord ‘zoomen’ heeft dit jaar voor veel mensen een andere betekenis gekregen. Door corona gingen we in 2020 massaal thuiswerken. En dat betekende voor veel mensen ook online vergaderen en online in dezelfde documenten werken. Dat er bij online vergaderen ook allemaal regels komen kijken (niet door elkaar heen praten!) om het leuk te houden, leerden we met vallen en opstaan. Ook de traditionele kerstborrel vieren veel bedrijven dit jaar. Over videobellen schreven we dit jaar al eerder een blog

Wat je in 2021 ook allemaal online gaat doen, het gaat een stuk beter met een snelle internetverbinding. Weten hoe je thuis voor snellere wifi zorgt? Lees hier onze tips.

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.