Kies je webmail
Fietstochtje maken? Dit zijn de beste gratis fietscomputer-apps

Fietstochtje maken? Dit zijn de beste gratis fietscomputer-apps

07 juli 2020

Of je nu een fijne fietstocht gaat maken — terrasje onderweg — of meer sportieve plannen hebt: dit zijn de beste apps voor op de fiets. Maak van je telefoon een fietscomputer of gebruik een app om de mooiste fietsroutes te vinden.

Vind een mooie fietsroute

Een fijne fietstocht begint natuurlijk bij het uitzoeken van een mooie route. In de ANWB Eropuit-app (gratis, iOS en Android) staan 170 fietsroutes langs Nederlandse fietsknooppunten opgeslagen. Elke route wordt goed beschreven en in de app staan ook de bezienswaardigheden die je onderweg zal tegenkomen. Kies de provincie waar je wil fietsen en de gewenste afstand, en de app toont je de mogelijkheden. Voor navigatie is deze app niet bedoeld (je vindt je weg via de borden die bij de knooppunten staan), maar als je verdwaald bent kun je er wel eenvoudig je weg mee terug vinden. Heel fijn ook: je kunt in de app in één oogopslag zien welk terras in de buurt is!  De Fietsnetwerk App (gratis, iOS en Android) werkt en doet grotendeels hetzelfde, maar zal je ook een seintje geven zodra je bij een bezienswaardigheid of terras in de buurt komt.  https://youtu.be/Q4bgmhL62Ss Voor een overzicht van alle vaste mountainbikeroutes in Nederland download je de MTBroutes.nl App (gratis, iOS en Android).

Fietscomputer-apps voor onderweg

Wil je van je telefoon een fietscomputer maken? De Strava-app (gratis, iOS en Android) is zeer compleet. Het heeft een ‘dashboard’ waar je je snelheid, tijdsduur, afstand en meer actuele informatie vindt, en na je rit kun je die informatie heel eenvoudig delen op social media. Ook kun je je route mooi terugzien op een kaartje. Je merkt dat de app vooral ontworpen is voor de sportieve fietser. In de app kun je namelijk jezelf doelen stellen, trainingsschema’s maken en je prestaties analyseren en vergelijken met die van anderen. (Voor sommige functionaliteiten van de app moet je betalen.)

Let op: je mag je telefoon niet vasthouden terwijl je fietst. Gebruik dus een telefoonhouder als je dit soort fietscomputer-apps tijdens het fietsen wil checken.

De Bikeometer (gratis, Android) doet wat het moet doen: tijdens het fietsen zie je in één oogopslag live informatie over je rit. Op een kaartje in de app kun je naderhand zien waar je precies hebt gefietst.  Bike Computer (gratis, iOS en Android) is de knapst vormgegeven app van dit lijstje. Deze Engelstalige app is gratis, maar voor sommige functionaliteiten moet je betalen. Dat moet bijvoorbeeld voor de ‘keep me safe’-tool, die trouwens best nuttig is voor als je meer avontuurlijke routes rijdt. Als je ‘keep me safe’ hebt ingeschakeld, houdt de app allerlei sensoren op je telefoon in de gaten zodat het het kan detecteren als je hard ten val komt. In zo’n geval worden automatisch een paar van je vrienden of familieleden door de app gewaarschuwd. Alvast veel fietsplezier!

Bekijk welke deals mogelijk zijn op jouw adres

Onze website werkt niet goed in Internet Explorer, deze browser wordt niet meer onderhouden door Microsoft. Wij raden een moderne browser aan, zoals Edge, Chrome, Firefox of Safari.