Fijne trend die doorzet: kleine maar krachtige iPhones

De smartphonetrend uit 2020 die in 2021 doorzet: top-of-the-line-smartphones in een kleine uitvoering. Sprekende voorbeelden daarvan zijn de iPhone SE 2020 en de iPhone 12 mini. Dit is wat deze compacte telefoons zo goed maakt.

Met elke nieuwe smartphonegeneratie worden telefoons beter en sneller, maar vaak ook groter. Zo groot, dat ze bij sommigen niet meer lekker in de hand liggen of nog maar moeilijk met één hand te bedienen zijn. Kleinere telefoons die verkrijgbaar waren, hadden vaak een iets minder goede camera of werkte net wat trager dan hun grote broers.

Dat is in 2020 veranderd. Apple en andere grote smartphonefabrikanten nemen in hun nieuwste generatie telefoons tegenwoordig óók kleine varianten op. Handzame, moderne telefoons, zonder compromissen. De beste voorbeelden daarvan zijn de iPhone SE 2020 en de iPhone 12 mini, beide nu verkrijgbaar bij DELTA Mobiel.

iPhone 12 mini

De 12 mini is een van Apple’s nieuwste iPhones. Het scherm meet 5,4 inch en in totaal is de telefoon 13,2 bij 6,4 centimeter groot. Dat is klein, als je het vergelijkt met andere moderne smartphones. Veel mensen zijn blij verrast over hoe fijn de iPhone 12 mini in de hand ligt. 

Het goede nieuws: de iPhone 12 mini kan alles dat z’n grotere broer, de iPhone 12, ook kan. De camera bijvoorbeeld – met optische stabilisatie, en naast de hoofdlens ook een groothoeklens – is net zo goed als die op de 12. Hetzelfde geldt voor het OLED-scherm, waar kleuren zo goed op uitkomen. 

Net als de andere modellen is de iPhone 12 mini spat- en waterbestendig en kun je ‘m draadloos opladen. Ontgrendelen gaat eenvoudigweg door naar de camera te kijken (Face ID). De voorkant is gemaakt van het sterkste smartphone-glas dat bestaat (Ceramic Shield, een versterkte glassoort), en toch is de iPhone 12 mini de lichtste, kleinste en dunste 5G-telefoon ter wereld. Dankzij die 5G-ondersteuning is de telefoon trouwens ook nog eens toekomstbestendig.

Kortom: met de iPhone 12 mini hoef je geen compromissen te sluiten. Alleen de batterij is iets kleiner, maar bij normaal gebruik houdt-ie het gerust een hele dag vol. 

iPhone SE 2020

Naast een fijn, handzaam formaat (schermdiagonaal: 4,7 inch) is met deze iPhone ook een andere eigenschap terug van weggeweest: de vingerafdrukscanner onderaan, waarmee je de telefoon gemakkelijk ontgrendelt. Dat ben je misschien gewend van je vorige telefoon. Het werkt altijd en is een snelle manier van ontgrendelen. 

De iPhone SE 2020 mag dan lijken op oudere iPhones, Apple’s nieuwste software draait erop. Slimme camerasoftware zorgt ervoor dat foto’s en video’s érg goed uitpakken, ook al zit er ‘slechts’ één cameralens achterop de telefoon. En doordat veel toekomstige versies van Apple’s besturingssysteem gewoon op deze telefoon geïnstalleerd kan worden, zal hij lang zijn waarde behouden.

Het beeld – met een resolutie van 1334 bij 750 pixels – had wat scherper gekund, maar dat zal lang niet iedereen merken, laat staan storend vinden. Verder heeft deze iPhone een glazen achterkant, waardoor je ‘m draadloos kan opladen, en is-ie waterbestendig. 

Een echte instap-iPhone, deze SE 2020, die door zijn camera, software en processor goed mee kan met de nieuwste (grote) telefoons. 

Meer informatie?

Heb je nog vragen over een van deze iPhones, of over een andere telefoon die DELTA Mobiel aanbiedt? Chat nu met een van onze adviseurs! Zij staan voor je klaar en helpen je graag.

Een iPhone bestellen bij je DELTA Mobiel-abonnement

Een van deze kleine-maar-fijne iPhones bestellen? Dat kan heel voordelig in combinatie met een abonnement van DELTA Mobiel. (Psst: de DELTA Deals zijn verlengd tot eind januari! Dat betekent dat je de iPhone SE 2020 tijdelijk met extra veel voordeel kunt bestellen: van 498 voor 438 euro!)