Geef je internet een boost met multiroom-wifi

Wie kent het niet: langzame wifi, kamers in je huis waar het bereik steeds wegvalt of waar je helemáál niet kunt internetten. Er zijn verschillende oplossingen om je internet een boost te geven. De meest recente oplossing is multiroom-wifi, waarmee je overal in huis snel internet creëert zonder dat je kabels hoeft te trekken.

Draadloos internet mag je gerust een van de basisbehoeften van de moderne mens noemen. Een internetverbinding heb je het liefst overal in huis. En je hebt het ook bijna overal voor nodig. Om tv-series te bingen, om muziek te streamen, om een werkstuk voor school te maken of om te gamen. En dan willen je vrienden die op bezoek komen graag ook nog even op je netwerk om wat foto’s met je te delen. We leggen meer uit over wifi op onze wat is wifi pagina.

Heel vervelend dus als wifi het laat afweten. Je kabelinternet kan dan wel op topsnelheid je meterkast binnenkomen. Als de wifi niet goed werkt, bereikt dat snelle internet nooit je laptop, telefoon of tablet. De meest geavanceerde mogelijkheid om je draadloze internet te verbeteren is multiroom-wifi.

Overal maximale dekking

Het grote voordeel van multiroom-wifi is dat je op een heel eenvoudige manier voor wifi-dekking in je hele huis zorgt. Zo’n systeem bestaat uit een set van twee of meer ‘satellieten’, stations die draadloos verbinding met elkaar hebben. Doordat ze continu contact met elkaar hebben, heb je altijd het beste wifi-signaal zonder snelheidsverlies. En dat zonder kabels te trekken en zonder dat je op afgelegen plekken in huis hoeft over te schakelen naar een ander draadloos netwerk.

De router en de satelliet(en) bevinden zich bij een multiroom wifi-systeem in hetzelfde netwerk. Je hoeft dus niet allerlei verschillende configuraties uit te voeren. Binnen een paar minuten heb je overal in huis 100 procent wifi.

Makkelijk uitbreiden

Hoeveel van die satellieten heb je nu nodig? Dat hangt af van de grootte van je huis en het aantal kamers waar je wifi wilt. Woon je in een appartement of een niet al te groot huis, dan heb je vrijwel zeker genoeg aan twee satellieten. Ben je wat groter behuisd, dan heb je er misschien drie of zelfs vier nodig. Het fijne is dat je makkelijk kunt beginnen met een setje van twee stations en er extra satellieten bij kunt kopen.

Multiroom-netwerken hebben nog een paar handige extra opties die je heel gemakkelijk instelt. Bijvoorbeeld een ingebouwde firewall om indringers van buiten tegen te houden en de mogelijkheid een gastnetwerk aan te maken.

Prijskaartje

Dat klinkt allemaal goed. Er is wel een nadeel, en dat is de prijs. Een set met twee satellieten begint bij ongeveer 200 euro. Wil je minder geld uitgeven en vind je het niet erg om kabels te trekken, dan is een extra accesspoint een optie. Gaat het je vooral om bereik in een bepaalde kamer en vind je het minder belangrijk om wat aan snelheid te verliezen, dan zijn homeplugs een interessante oplossing.

Heb je thuis internet van DELTA, dan kun je nu drie mesh wifi-punten extra voordelig bestellen via MijnDELTA. Je betaalt dan slechts 129 euro in plaats van 169 euro. Hiermee heb je overal in huis goed wifi-bereik!